Φιλοσοφία και δεοντολογία
5 απαντήσεις
Σελίδα 6 από 10
Σελίδα 6 από 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Απ: Φιλοσοφία και δεοντολογία
οι δεκα ......εντολες του Μαχατμα Γκαντι.
οπως απο ολα τα πραγματα περνουμε αυτα που μας αρεσουν... σιγουρα κατι εχει να παρει καποιος απο τα παραπανω..
οπως απο ολα τα πραγματα περνουμε αυτα που μας αρεσουν... σιγουρα κατι εχει να παρει καποιος απο τα παραπανω..
...ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ...!
"ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ"- Αριστοτέλης"
Ο Κολοκοτρώνης στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι.
«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και....
γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. - Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
...............................
Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!
...ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ...!
"ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ"- Αριστοτέλης"
Ο Κολοκοτρώνης στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι.
«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και....
γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. - Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ:
«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
...............................
Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!
beautiful- Αριθμός μηνυμάτων : 171
Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2013
μέρος πρώτο ''ο Ρουφιάνος''
μέρος πρώτο ''ο Ρουφιάνος''
ηταν εκει καπου το '92 που υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεια στο Σιδηρόκαστρο Σερρων
και μια μερα
ειχαμε παει για ενεδρα σε ενα παλιο πολυβολειο κοντα στο φυλακιο ''τρεις βρυσες''
εκει δεν συνεβενε τιποτα μιας και η περιοχη που φυλουσαμε δεν ειχε ουτε οπλα ουτε πυρομαχικα... βασικα
φυλουσαμε μια βιλα που ειχε χτισει ο παπαδοπουλος για να πηγενει για κυνηγι αγριογουρουνου στο
Ρούπελ..κλα'ι'-μα'ι' δηλαδη,,,υπνος και ξαπλα ολη μερα... τεσπα στις ενεδρες πηγεναμε
ετσι....απο συνηθεια.. τι να κανεις και ολη μερα στο φυλακιο?..μια τετοια μερα
ηταν και
εκεινη... ειχαν ερθει και απο το ''μηχανικο'' ενας λοχος στην περιοχη για ναρκαλιευση και
ειχαμε παει
στο παλιο πολυβολειο για να τους ''χαζευουμε'' και να περνα η ωρα..
Οπως κοιταζα τριγύρω την προσοχή μου την τράβηξε ενας φανταρος [ετσι νομισα αρχικα] που ας πουμε δεν
ειχε το ''στησιμο'' το στρατιωτικό.. ετσι λεω στον Μαρκο [μαρκος λέγονταν το παιδι που ημασταν μαζι ενεδρα]
''ρε μαλακα,δωσε τα κιαλια να δω..εκεινον τον τυπο..''
τον κοιταζω με το ''γιαλι'' και βλεπω
1] ηταν ακουρευτος με ασπρο μαλλι..
2] δεν ειχε σακιδιο εξοπλισμού και ανοιχνευτη μεταλων οπως ειχαν οι του μηχανικου...
3] εφόσον βλεπω τα προηγούμενα εξακολουθώ να τον παρατηρω μεχρι
που γυριζει και με εκπληξη βλεπω οτι αντι για G3 ειχε.......ΔΙΚΑΝΟ
''ΟΠΑ λεω... οι φανταροι δεν εχουν δικανα''
και λεω στον μαρκο οτι πρεπει να τον συλαβουμε.. ομως ηταν σχεδον 500 μετρα μακρια και
ο μαρκος δεν ηθελε να αφησουμε την θεση μας... βασικα χεστηκε πανω του λογο του οτι ηταν φοβιτσιαρης,,και
ελεγε μαλακιες....
ετσι του λεω = ''θα παω μονος μου...'' και παρατωντας ολα περνω μονο το οπλο μου και κατηφόρισα την πλαγια..
με τον μαρκο να φωναζει ''μην με αφηνης μονο μου...'' τι χεστης θεε μου ...
παω λαγα-λαγα και υπουλα και του την πευτω απο πισω με το οπλο οπλισμενο και ετοιμο..
και
''αλτ !!! τι κανεις εδω ?? ''
απαντα= ''εεεεεε εχουμε ερθει για το γουρουνι....εεεεε''
''τι γουρουνι και μαλακιες '' του λεω... ''δεν ξερεις οτι ειναι στρατιωτική περιοχη ?? λεγε γρήγορα το ονομα σου
και βγαλε και ταυτότητα..αλλιως θα ερθεις μαζι μου για εξακρίβωση στοιχείων..''
μου λεει ''δεν μπορω να φυγω... θα με ψαχνει η ομαδα...''
ομαδα ? μαλιστα.... ηταν πολλοι οι ''φανταροι με τα δικανα''.......αφου του πηρα τα στοιχεια
τον υποχρέωσα να με οδηγησει στο σημειο οπου ειχαν σταθμευσει
τα αυτοκινητα τους γιατι οταν τον ρωτησα τα ονοματα των υπολυπων εκανε τον..κινεζο..
ηταν ενας γεροντακος γυρο στα 70+ αλλα αρκετα σε καλη κατασταση... στον δρομο
μεσα στο δασος πεσαμε και σε παλιο ναρκοπεδιο και του λεω... ''δεν φοβάστε τις ναρκες ??''
δεν απαντησε....ετσι του λεω..
.''τραβα μπροστα και σε ακολουθω μετα απο 15 μετρα,,, ...αν εχει ναρκες να την πατησεις εσυ..''
μετα απο κανα τεταρτο πορεια μεσα στο δασος και αφου δεν πατησαμε καμια ναρκη φτασαμε στα
παρκαρισμενα αυτοκινητα..
εκει συνελεξα αριθμους αυτοκινητων-ονοματα απο τις ασφαλιες στα μπαμπριζ-και οτι αλλο στηχειο βρηκα
που θα ταυτοποιουσε τους ''φανταρους με τα δικανα'' ...οταν
τελειωσα με την συλογη στοιχείων... γυρναει ο γεροντάκος και μου λεει=
''αφου σε εφερα εδω,,,,,, δεν σβυνεις το δικο μου ονομα ??.....''
φυσικά και τον εσβυσα μπροστα του για να μην εχει αμφιβολιες... και ταυτοχρονα συνηδητοποιησα
πως λειτουργει το συστημα ''ρουφιανος'' στις δημοσιες υπηρεσιες...
οποιος ''δινει'' τους υπολοίπους απολαμβάνει ασυλία.....
αφηνοντας τον γεροντακο επεστρεψα στο πολυβολειο και στον μαρκο που ειχε χεστεί πανω του οση ωρα ελειπα...
και αρχιζω να του εξιστορώ τα οσα εξελίχθηκαν.....δεν περασε πολυ ωρα και ''σκανε μυτη'' καμια
20αρια μαλακες με δικανα και καραμπινες διπλα στο
πολυβολιο κατηφοριζοντας για το σημειο οπου ειχαν αφησει τα αυτοκίνητα τους και...
αφου ηταν ολοφανερο για το ποιοι ηταν βαζω τον μαρκο να οπλισει το οπλο του για καθε ενδεχομενο
και οπλίζοντας και το δικο μου
τους λεω,,=
''αλτ.. ποιοι ειστε και τι κανετε εδω...!! τα ονοματα σας... γρήγορα..''
η απαντηση= ''ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΛΟΦΑΝΤΑΡΟ''...''ΨΑΡΟΥΚΛΑ'' ...''ΧΑΧΑΧΑ...''
Τα γέλια έμελλε να κοπούν σύντομα και οδυνηρά.....
βγαζω το μπλοκάκι απο την τσεπη
του χιτωνίου και φωναζω.. ''όποιος ακουει το ονομα του... να φωναζει ΠΑΡΩΝ !!''
χαμογελώντας χαιρεκακα
με τα ονοματα να ακούγονται εβλεπες τα κεφάλια να γυρίζουν ενα-ενα... τα γελια ειχαν μετατραπεί σε
βαθυ ανχος και η κουστωδία των ''φανταρων με τα δικανα'' ειχε
σταθει και κοιταζε σαν μαλακες που ηταν..
πεταχτηκε ενας και ειπε ''εμεις ειμαστε ντοπιοι...'' και του λεω... ''και εγω ντοπιος ειμαι..
ζω στο φυλακιο εδω πισω...... αντε γεια και αντε γαμηθείτε....'' κραδαίνοντας το G3... μην παει
και το μυαλο τους σε τιποτα ιδεες....
οταν γυρισαμε στο φυλακιο δωσαμε τα ονοματα στο συνταγμα και πεσανε οι σχετικες μηνύσεις και προστιμα...
το ολο περιστατικο το ανεφερα σαν προεξηγηση για την επομενη ιστορια οπου η γνωση του ''τι εστι ρουφιανος''
με προστατευσε απο εναν αλλο ρουφιανο 4-4,5 χρονια μετα...
ηταν εκει καπου το '92 που υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεια στο Σιδηρόκαστρο Σερρων
και μια μερα
ειχαμε παει για ενεδρα σε ενα παλιο πολυβολειο κοντα στο φυλακιο ''τρεις βρυσες''
εκει δεν συνεβενε τιποτα μιας και η περιοχη που φυλουσαμε δεν ειχε ουτε οπλα ουτε πυρομαχικα... βασικα
φυλουσαμε μια βιλα που ειχε χτισει ο παπαδοπουλος για να πηγενει για κυνηγι αγριογουρουνου στο
Ρούπελ..κλα'ι'-μα'ι' δηλαδη,,,υπνος και ξαπλα ολη μερα... τεσπα στις ενεδρες πηγεναμε
ετσι....απο συνηθεια.. τι να κανεις και ολη μερα στο φυλακιο?..μια τετοια μερα
ηταν και
εκεινη... ειχαν ερθει και απο το ''μηχανικο'' ενας λοχος στην περιοχη για ναρκαλιευση και
ειχαμε παει
στο παλιο πολυβολειο για να τους ''χαζευουμε'' και να περνα η ωρα..
Οπως κοιταζα τριγύρω την προσοχή μου την τράβηξε ενας φανταρος [ετσι νομισα αρχικα] που ας πουμε δεν
ειχε το ''στησιμο'' το στρατιωτικό.. ετσι λεω στον Μαρκο [μαρκος λέγονταν το παιδι που ημασταν μαζι ενεδρα]
''ρε μαλακα,δωσε τα κιαλια να δω..εκεινον τον τυπο..''
τον κοιταζω με το ''γιαλι'' και βλεπω
1] ηταν ακουρευτος με ασπρο μαλλι..
2] δεν ειχε σακιδιο εξοπλισμού και ανοιχνευτη μεταλων οπως ειχαν οι του μηχανικου...
3] εφόσον βλεπω τα προηγούμενα εξακολουθώ να τον παρατηρω μεχρι
που γυριζει και με εκπληξη βλεπω οτι αντι για G3 ειχε.......ΔΙΚΑΝΟ
''ΟΠΑ λεω... οι φανταροι δεν εχουν δικανα''
και λεω στον μαρκο οτι πρεπει να τον συλαβουμε.. ομως ηταν σχεδον 500 μετρα μακρια και
ο μαρκος δεν ηθελε να αφησουμε την θεση μας... βασικα χεστηκε πανω του λογο του οτι ηταν φοβιτσιαρης,,και
ελεγε μαλακιες....
ετσι του λεω = ''θα παω μονος μου...'' και παρατωντας ολα περνω μονο το οπλο μου και κατηφόρισα την πλαγια..
με τον μαρκο να φωναζει ''μην με αφηνης μονο μου...'' τι χεστης θεε μου ...
παω λαγα-λαγα και υπουλα και του την πευτω απο πισω με το οπλο οπλισμενο και ετοιμο..
και
''αλτ !!! τι κανεις εδω ?? ''
απαντα= ''εεεεεε εχουμε ερθει για το γουρουνι....εεεεε''
''τι γουρουνι και μαλακιες '' του λεω... ''δεν ξερεις οτι ειναι στρατιωτική περιοχη ?? λεγε γρήγορα το ονομα σου
και βγαλε και ταυτότητα..αλλιως θα ερθεις μαζι μου για εξακρίβωση στοιχείων..''
μου λεει ''δεν μπορω να φυγω... θα με ψαχνει η ομαδα...''
ομαδα ? μαλιστα.... ηταν πολλοι οι ''φανταροι με τα δικανα''.......αφου του πηρα τα στοιχεια
τον υποχρέωσα να με οδηγησει στο σημειο οπου ειχαν σταθμευσει
τα αυτοκινητα τους γιατι οταν τον ρωτησα τα ονοματα των υπολυπων εκανε τον..κινεζο..
ηταν ενας γεροντακος γυρο στα 70+ αλλα αρκετα σε καλη κατασταση... στον δρομο
μεσα στο δασος πεσαμε και σε παλιο ναρκοπεδιο και του λεω... ''δεν φοβάστε τις ναρκες ??''
δεν απαντησε....ετσι του λεω..
.''τραβα μπροστα και σε ακολουθω μετα απο 15 μετρα,,, ...αν εχει ναρκες να την πατησεις εσυ..''
μετα απο κανα τεταρτο πορεια μεσα στο δασος και αφου δεν πατησαμε καμια ναρκη φτασαμε στα
παρκαρισμενα αυτοκινητα..
εκει συνελεξα αριθμους αυτοκινητων-ονοματα απο τις ασφαλιες στα μπαμπριζ-και οτι αλλο στηχειο βρηκα
που θα ταυτοποιουσε τους ''φανταρους με τα δικανα'' ...οταν
τελειωσα με την συλογη στοιχείων... γυρναει ο γεροντάκος και μου λεει=
''αφου σε εφερα εδω,,,,,, δεν σβυνεις το δικο μου ονομα ??.....''
φυσικά και τον εσβυσα μπροστα του για να μην εχει αμφιβολιες... και ταυτοχρονα συνηδητοποιησα
πως λειτουργει το συστημα ''ρουφιανος'' στις δημοσιες υπηρεσιες...
οποιος ''δινει'' τους υπολοίπους απολαμβάνει ασυλία.....
αφηνοντας τον γεροντακο επεστρεψα στο πολυβολειο και στον μαρκο που ειχε χεστεί πανω του οση ωρα ελειπα...
και αρχιζω να του εξιστορώ τα οσα εξελίχθηκαν.....δεν περασε πολυ ωρα και ''σκανε μυτη'' καμια
20αρια μαλακες με δικανα και καραμπινες διπλα στο
πολυβολιο κατηφοριζοντας για το σημειο οπου ειχαν αφησει τα αυτοκίνητα τους και...
αφου ηταν ολοφανερο για το ποιοι ηταν βαζω τον μαρκο να οπλισει το οπλο του για καθε ενδεχομενο
και οπλίζοντας και το δικο μου
τους λεω,,=
''αλτ.. ποιοι ειστε και τι κανετε εδω...!! τα ονοματα σας... γρήγορα..''
η απαντηση= ''ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΛΟΦΑΝΤΑΡΟ''...''ΨΑΡΟΥΚΛΑ'' ...''ΧΑΧΑΧΑ...''
Τα γέλια έμελλε να κοπούν σύντομα και οδυνηρά.....
βγαζω το μπλοκάκι απο την τσεπη
του χιτωνίου και φωναζω.. ''όποιος ακουει το ονομα του... να φωναζει ΠΑΡΩΝ !!''
χαμογελώντας χαιρεκακα
με τα ονοματα να ακούγονται εβλεπες τα κεφάλια να γυρίζουν ενα-ενα... τα γελια ειχαν μετατραπεί σε
βαθυ ανχος και η κουστωδία των ''φανταρων με τα δικανα'' ειχε
σταθει και κοιταζε σαν μαλακες που ηταν..
πεταχτηκε ενας και ειπε ''εμεις ειμαστε ντοπιοι...'' και του λεω... ''και εγω ντοπιος ειμαι..
ζω στο φυλακιο εδω πισω...... αντε γεια και αντε γαμηθείτε....'' κραδαίνοντας το G3... μην παει
και το μυαλο τους σε τιποτα ιδεες....
οταν γυρισαμε στο φυλακιο δωσαμε τα ονοματα στο συνταγμα και πεσανε οι σχετικες μηνύσεις και προστιμα...
το ολο περιστατικο το ανεφερα σαν προεξηγηση για την επομενη ιστορια οπου η γνωση του ''τι εστι ρουφιανος''
με προστατευσε απο εναν αλλο ρουφιανο 4-4,5 χρονια μετα...
Γερμανικό σκάνδαλο "μεγατόνων" - Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους "φέσωσαν" το ελληνικό Δημόσιο!
Aπίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής γερμανικού "χρώματος" εντόπισε το ΣΔΟΕ όπου έπιασε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να υποτιμολογούν τα αυτοκίνητά τους στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τον αναλογούντα ΦΠΑ, και τον φόρο πολυτελείας επί του αυτοκινήτου. Όχι μόνο δεν κατέληξαν στα ελληνικά ταμεία αλλά τα "παντελονιασαν" κυριολεκτικά οι Γερμανοί βιομήχανοι που μετά έχουν το θράσος μαζί με όλους τους Γερμανούς να μιλάνε για τους διεφθαρμένους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
Το θράσος των Γερμανών βιομηχάνων έφτασε στο σημείο να αναβάλλει συνάντηση του Α.Σαμαρά με την Α.Μέρκελ για δύο μήνες για να δείξουν ότι του κρατάνε "μούτρα" που τόλμησε το ΣΔΟΕ και ερεύνησε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ…
Έδωσαν την Αρχαία Επίδαυρο σε Γερμανό σκηνοθέτη και αυτός πήγε να γυρίσει... τσόντα
Με την κατηγορία της προσβολής μνημείου συνελήφθη ο γερμανός σκηνοθέτης Ματίας Λάνχοφ, καθώς στο γύρισμα που πραγματοποιούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Aρχαία Επίδαυρο υπήρχε μία γυμνή ηθοποιός.
Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ο Ματίας Λάνχοφ είχε ζητήσει και λάβει άδεια για γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.
Ειδικά για το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, το πολυμελές γερμανοελβετικό κινηματογραφικό συνεργείο ήθελε το μνημείο χωρίς κόσμο, δηλαδή μετά τις 8 μ.μ. οπότε και κλείνουν οι πύλες του μνημείου στο κοινό.
Ο αρχαιοφύλακας της βάρδιας όμως είδε μια γαλλίδα ηθοποιό γυμνή μέσα στο θέατρο, ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο διάζωμα. Κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλο το συνεργείο και να οδηγηθεί στο κρατητήριο του Ναυπλίου.
Από την πλευρά του, ο Λάνχοφ προχώρησε σε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε η γαλλική και η ελβετική πρεσβεία.
Γερμανικό σκάνδαλο "μεγατόνων" - Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους "φέσωσαν" το ελληνικό Δημόσιο!
Aπίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής γερμανικού "χρώματος" εντόπισε το ΣΔΟΕ όπου έπιασε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να υποτιμολογούν τα αυτοκίνητά τους στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τον αναλογούντα ΦΠΑ, και τον φόρο πολυτελείας επί του αυτοκινήτου. Όχι μόνο δεν κατέληξαν στα ελληνικά ταμεία αλλά τα "παντελονιασαν" κυριολεκτικά οι Γερμανοί βιομήχανοι που μετά έχουν το θράσος μαζί με όλους τους Γερμανούς να μιλάνε για τους διεφθαρμένους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
Το θράσος των Γερμανών βιομηχάνων έφτασε στο σημείο να αναβάλλει συνάντηση του Α.Σαμαρά με την Α.Μέρκελ για δύο μήνες για να δείξουν ότι του κρατάνε "μούτρα" που τόλμησε το ΣΔΟΕ και ερεύνησε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ…
Έδωσαν την Αρχαία Επίδαυρο σε Γερμανό σκηνοθέτη και αυτός πήγε να γυρίσει... τσόντα
Με την κατηγορία της προσβολής μνημείου συνελήφθη ο γερμανός σκηνοθέτης Ματίας Λάνχοφ, καθώς στο γύρισμα που πραγματοποιούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Aρχαία Επίδαυρο υπήρχε μία γυμνή ηθοποιός.
Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ο Ματίας Λάνχοφ είχε ζητήσει και λάβει άδεια για γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.
Ειδικά για το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, το πολυμελές γερμανοελβετικό κινηματογραφικό συνεργείο ήθελε το μνημείο χωρίς κόσμο, δηλαδή μετά τις 8 μ.μ. οπότε και κλείνουν οι πύλες του μνημείου στο κοινό.
Ο αρχαιοφύλακας της βάρδιας όμως είδε μια γαλλίδα ηθοποιό γυμνή μέσα στο θέατρο, ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο διάζωμα. Κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλο το συνεργείο και να οδηγηθεί στο κρατητήριο του Ναυπλίου.
Από την πλευρά του, ο Λάνχοφ προχώρησε σε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε η γαλλική και η ελβετική πρεσβεία.
Πόσο ζυγίζει ένα ποτήρι νερό
Πόσο ζυγίζει ένα ποτήρι νερό
Μία ψυχολόγος βρισκόταν μέσα σε μία αίθουσα διδασκαλίας
Και μιλούσε για τη διαχείριση του άγχους σε ένα ακροατήριο.
Κάποια στιγμή σήκωσε ένα ποτήρι νερό
Και όλοι υπέθεσαν ότι θα τους απευθύνει την κλασική ερώτηση "μισοάδειο ή μισογεμάτο".
Αντ΄ αυτού, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, ρώτησε:
-Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι νερό;
Οι απαντήσεις που ακουστήκαν κυμαίνονταν από 250 σε 600 γραμμάρια.
Εκείνη όμως απάντησε:
Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία.
Εξαρτάται από το πόσο διάστημα το κρατάω.
Εάν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν είναι ένα πρόβλημα.
Εάν το κρατήσω για μια ώρα, θα έχω έναν πόνο στον βραχίονά μου.
Αν το κρατήσω για μία μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα αρχίσει να παραλύει.
Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του γυαλιού δεν αλλάζει, αλλά όσο πιο πολύ το κρατάω, τόσο πιο βαρύ γίνεται.
Η ψυχολόγος συνέχισε λέγοντας,
Τα άγχη και οι ανησυχίες της ζωής είναι σαν το ποτήρι του νερού.
Αν τα σκέφτεστε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν συμβαίνει τίποτα κακό.
Αν τα σκεφτείτε λίγο περισσότερο, αρχίζουν να σας βλάπτουν.
Και αν τα σκέφτεστε όλη την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθανθείτε ότι σας παραλύουν και ότι σας καθιστούν ανίκανους να κάνετε οτιδήποτε άλλο.
Είναι σημαντικό να θυμάστε να διώχνετε τα άγχη και τους φόβους σας.
Όσο πιο νωρίς μέσα στην ημέρα, αφήστε όλα τα βάρη σας κάτω.
Μην τα κουβαλάτε όλο το απόγευμα και όλο το βράδυ μαζί σας.
Θυμηθείτε να αφήσετε το ποτήρι!
μου το εστειλε ο φίλος μου ο Βαγγελης σημερα...ειναι τοσο τέλειο που έπρεπε να το
δημοσιεύσω.
Μία ψυχολόγος βρισκόταν μέσα σε μία αίθουσα διδασκαλίας
Και μιλούσε για τη διαχείριση του άγχους σε ένα ακροατήριο.
Κάποια στιγμή σήκωσε ένα ποτήρι νερό
Και όλοι υπέθεσαν ότι θα τους απευθύνει την κλασική ερώτηση "μισοάδειο ή μισογεμάτο".
Αντ΄ αυτού, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, ρώτησε:
-Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι νερό;
Οι απαντήσεις που ακουστήκαν κυμαίνονταν από 250 σε 600 γραμμάρια.
Εκείνη όμως απάντησε:
Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία.
Εξαρτάται από το πόσο διάστημα το κρατάω.
Εάν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν είναι ένα πρόβλημα.
Εάν το κρατήσω για μια ώρα, θα έχω έναν πόνο στον βραχίονά μου.
Αν το κρατήσω για μία μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα αρχίσει να παραλύει.
Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του γυαλιού δεν αλλάζει, αλλά όσο πιο πολύ το κρατάω, τόσο πιο βαρύ γίνεται.
Η ψυχολόγος συνέχισε λέγοντας,
Τα άγχη και οι ανησυχίες της ζωής είναι σαν το ποτήρι του νερού.
Αν τα σκέφτεστε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν συμβαίνει τίποτα κακό.
Αν τα σκεφτείτε λίγο περισσότερο, αρχίζουν να σας βλάπτουν.
Και αν τα σκέφτεστε όλη την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθανθείτε ότι σας παραλύουν και ότι σας καθιστούν ανίκανους να κάνετε οτιδήποτε άλλο.
Είναι σημαντικό να θυμάστε να διώχνετε τα άγχη και τους φόβους σας.
Όσο πιο νωρίς μέσα στην ημέρα, αφήστε όλα τα βάρη σας κάτω.
Μην τα κουβαλάτε όλο το απόγευμα και όλο το βράδυ μαζί σας.
Θυμηθείτε να αφήσετε το ποτήρι!
μου το εστειλε ο φίλος μου ο Βαγγελης σημερα...ειναι τοσο τέλειο που έπρεπε να το
δημοσιεύσω.
Ο καθηγητής στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα.
Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις.
Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε και εκείνοι συμφώνησαν.
Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις.
Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι.
Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια
και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ.
Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από το γραφείο δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο
ενώ οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι.
«Τώρα», λέει ο καθηγητής, «Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας όπως η πατρίδα, η οικογένεια,
τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν,
αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας.
Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι.
Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα.
Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα
χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας
για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα ..
Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια. Τα υπόλοιπα είναι άμμος»
Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές.
Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε «Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο
γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ
με κάποιο φίλο»
Το κείμενο ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι δικό μου...
Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις.
Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε και εκείνοι συμφώνησαν.
Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις.
Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι.
Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο, γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια
και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ.
Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε κάτω από το γραφείο δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο
ενώ οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι.
«Τώρα», λέει ο καθηγητής, «Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας όπως η πατρίδα, η οικογένεια,
τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν,
αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας.
Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι.
Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα.
Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα
χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας
για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα ..
Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια. Τα υπόλοιπα είναι άμμος»
Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές.
Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε «Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο
γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ
με κάποιο φίλο»
Το κείμενο ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι δικό μου...
«Να προσέχουμε το φασίστα που κρύβουμε μέσα μας»
«Να προσέχουμε το φασίστα που κρύβουμε μέσα μας»
ετσι ειπε πριν ενα χρονο ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδηστης [πρώην ''τρυπες'']
και.... μαλλον το ειχε σκευτει καλα,
ο φασισμος δεν ειναι απλα μια ιδεολογια, ο φασισμος ειναι ενστικτο οπως ενστικτο
ειναι και η βια ή η ζηλια που μπορει να τρεφει καποιος..
η εκφραση ''τρεφει'' ειναι που διαχοριζει τον απλο ανθρωπο απο αυτον που εχει υπερεκτιμησει ενα απο τα ενστικτα του... αν ηταν το σεξ αυτον
τον ανθρωπο θα τον αποκαλουσαμε ''σατιρο'' και αν ηταν γυναικα θα την λεγαμε ''νυμφομανης'' αν το ενστικτο που εχει υπερεκτιμησει ηταν
αυτο του φονου τοτε θα μεταλασσονταν σε καποιο δολοφονο ή το ενστικτο της αρπαγης και κλοπης κανει τον ανθρωπο κλεπτομανή...
πριν απο μερικα χρονια ειχα παει στο μουσειο της ακροπολης και μια ξεναγος-αρχαιολογος μας ειπε οτι
τα αρχαια ελληνικα αγαλματα σχεδιαζονταν με το δευτερο δαχτηλο πιο μακρυ οπως ειναι συνηθως [νομιζω] ενω τα αγαλματα των περσων ή των ρωμαιων φτιάχνονταν
με ολα τα δαχτυλα σε μια σειρα με το χοντρο να ειναι
και το μεγαλυτερο....
ενα παραδειγμα απο την αμφιπολη=
ενω παραδειγμα απο ρωμαικο αγαλμα.....
απο
τοτε ασυνεσθητα παντα κοιταζω τους ανθρωπους που συναντω στα δαχτυλα των ποδιων για να δω τι ποδι εχουν ....
προσφατα μαλιστα και η εφημεριδα το εθνος
κυκλοφόρησε λεπτομεριες των ανατομικων διαφωρων...
εδω το λινκ= http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63655372
αν και περιπου καταλαβενουμε τι κοιτουσαν οι ναζι στο Αουσβιτς δεν
μπορουμε
να καταλαβουμε οτι εφόσον ο ρατσισμος ειναι ενστικτο ,,,χρησιμοποιουν αυτο το ενστικτο αυτοι που
μας κυβερνουν για περισσοτερο αποπροσανατολισμο...''διερει και βασιλευε'' ...παλιο και πετυχημενο...
η πιο σωστη απαντηση στον ρατσιστη που κρυβουμε μεσα μας ειναι = ''οσο πιο πολυ σου κλεβουν το μελλον ..τοσο περισσοτερο ενδοξο παρελθον σου πουλανε''
και.....στο κατω-κατω της γραφης... εφόσον ειμασταν ανώτεροι απο τους Ρωμαίους γιατι...μας κατακτησαν ??
ετσι ειπε πριν ενα χρονο ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδηστης [πρώην ''τρυπες'']
και.... μαλλον το ειχε σκευτει καλα,
ο φασισμος δεν ειναι απλα μια ιδεολογια, ο φασισμος ειναι ενστικτο οπως ενστικτο
ειναι και η βια ή η ζηλια που μπορει να τρεφει καποιος..
η εκφραση ''τρεφει'' ειναι που διαχοριζει τον απλο ανθρωπο απο αυτον που εχει υπερεκτιμησει ενα απο τα ενστικτα του... αν ηταν το σεξ αυτον
τον ανθρωπο θα τον αποκαλουσαμε ''σατιρο'' και αν ηταν γυναικα θα την λεγαμε ''νυμφομανης'' αν το ενστικτο που εχει υπερεκτιμησει ηταν
αυτο του φονου τοτε θα μεταλασσονταν σε καποιο δολοφονο ή το ενστικτο της αρπαγης και κλοπης κανει τον ανθρωπο κλεπτομανή...
πριν απο μερικα χρονια ειχα παει στο μουσειο της ακροπολης και μια ξεναγος-αρχαιολογος μας ειπε οτι
τα αρχαια ελληνικα αγαλματα σχεδιαζονταν με το δευτερο δαχτηλο πιο μακρυ οπως ειναι συνηθως [νομιζω] ενω τα αγαλματα των περσων ή των ρωμαιων φτιάχνονταν
με ολα τα δαχτυλα σε μια σειρα με το χοντρο να ειναι
και το μεγαλυτερο....
ενα παραδειγμα απο την αμφιπολη=
ενω παραδειγμα απο ρωμαικο αγαλμα.....
απο
τοτε ασυνεσθητα παντα κοιταζω τους ανθρωπους που συναντω στα δαχτυλα των ποδιων για να δω τι ποδι εχουν ....
προσφατα μαλιστα και η εφημεριδα το εθνος
κυκλοφόρησε λεπτομεριες των ανατομικων διαφωρων...
εδω το λινκ= http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63655372
αν και περιπου καταλαβενουμε τι κοιτουσαν οι ναζι στο Αουσβιτς δεν
μπορουμε
να καταλαβουμε οτι εφόσον ο ρατσισμος ειναι ενστικτο ,,,χρησιμοποιουν αυτο το ενστικτο αυτοι που
μας κυβερνουν για περισσοτερο αποπροσανατολισμο...''διερει και βασιλευε'' ...παλιο και πετυχημενο...
η πιο σωστη απαντηση στον ρατσιστη που κρυβουμε μεσα μας ειναι = ''οσο πιο πολυ σου κλεβουν το μελλον ..τοσο περισσοτερο ενδοξο παρελθον σου πουλανε''
και.....στο κατω-κατω της γραφης... εφόσον ειμασταν ανώτεροι απο τους Ρωμαίους γιατι...μας κατακτησαν ??
Η ιστορία του «τρελού Jack» Το να πας στη μάχη οπλισμένος με ένα σπαθί, ένα τόξο και μια φαρέτρα γεμάτη με βέλη ήταν αναμενόμενο αν πολεμούσες στον... εκατονταετή πόλεμο. Όμως για την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αυτό ακούγεται κάπως... αλλόκοτο. Ένα σπαθί ή ένα ξίφος δεν είναι ο καταλληλότερος εξοπλισμός για να αντιμετωπίσεις επιθέσεις από... τουφέκια και άρματα μάχης.
Ή μήπως είναι;
Για τον John Malcolm Thorpe Fleming Churchill, ή αλλιώς ο «τρελός Jack», δεν υπήρχε καλύτερος εξοπλισμός από ένα καλό ξίφος και το τόξο του.
Ο «τρελός Jack» γεννήθηκε στο Oxfordshire και αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Sandhurst το 1926. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα todayifoundout.com προτού γίνει... διάσημος χάρη στις μάχες που έδωσε κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, δούλευε ως συντάκτης σε μια εφημερίδα του Ναϊρόμπι, ως μοντέλο και κασκαντέρ σε ταινίες, λόγω της επιδεξιότητάς του με το τόξο.
Το ίδιο ταλέντο τον οδήγησε στη συνέχεια στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου συμμετείχε σε αγώνες με τη σημαία της Μ. Βρετανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1939.
Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος ήταν προ των πυλών και ο «τρελός Jack» είχε φύγει από το στρατό, έχοντας υπηρετήσει δέκα χρόνια. Αποφάσισε όμως μετά χαράς να επιστρέψει επειδή όπως έλεγε «η χώρα μπήκε σε προβλήματα όσο εγώ έλειπα».
Το Μάιο του 1940 ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του πεζικού. Πάντα πήγαινε στη μάχη με ένα τόξο και τα βέλη του, υπερασπιζόμενος την επιλογή του εξοπλισμού του λέγοντας ότι: «Κατά τη γνώμη μου, όποιος στρατιώτης πηγαίνει στον πόλεμο χωρίς το σπαθί του... δεν έχει “ντυθεί” σωστά».
Ο μεσαιωνικός εξοπλισμός του ωστόσο, δεν ήταν... «διακοσμητικός». Στη μάχη της Δουνκέρκης το 1940, ανάμεσα στις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, ο Churchill σκότωσε ένα γερμανό στρατιώτη με ένα τόξο.
Λίγο αργότερα τον είδαν σε μια μοτοσικλέτα με το τόξο και τη φαρέτρα με τα βέλη του πάντα δεμένα στο σώμα του. Στο μπροστινό φως κρεμόταν ο σκούφος ενός γερμανού αξιωματικού.
Το 1941 συμμετείχε εθελοντικά σε μια επιχείρηση κατά μιας γερμανικής φρουράς στη Νορβηγία. Ηγήθηκε δύο τμημάτων πεζικού και φυσικά... είχε το τόξο μαζί του.
Η επιχείρηση είχε ως στόχο να καταστρέψει τις γερμανικές επάκτιες πυροβολαρχίες στο νησί Maaloy. Ο Churchill στάθηκε στο μπροστινό τμήμα του σκάφους που τούς μετέφερε εκεί, παίζοντας στη γκάιντα τους ρυθμούς του κομματιού «The March of the Cameron Men». Εννοείται ότι αποβιβάστηκε μπροστά από τους υπόλοιπους άντρες... προτάσσοντας το σπαθί του.
Το σπαθί του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και λίγα χρόνια αργότερα, το 1943. Τότε ο «τρελός Jack» ήταν διοικητής στο Salerno. Τα στρατεύματά του αναγκάστηκαν να βγουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, κάτι για το οποίο δεν είχαν εκπαιδευτεί, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Ο «τρελός Jack» βγήκε και πάλι μπροστά κρατώντας το σπαθί του. Έφτασε τους γερμανούς σκοπούς στο σκοτάδι και άρχισε να κουνάει με μανία το σπαθί του, τόσο που εκείνοι τρόμαξαν από το «δαίμονα» που τούς είχε περικυκλώσει.
Ο «τρελός Jack» πήρε μαζί του 42 αιχμαλώτους εκείνο το βράδυ με τη βοήθεια ενός ακόμη στρατιώτη.
«Πιστεύω ότι αν πεις σε ένα Γερμανό δυνατά και καθαρά τι να κάνει, και είσαι και ανώτερός του, θα σου απαντήσει σχεδόν κλαίγοντας «jawohl» (ναι, μάλιστα) και θα υπακούσει» έλεγε τότε ο ίδιος περιγράφοντας τις εμπειρίες του από τις μάχες.
Στη συνέχεια ο Churchill πήγε στη Γιουγκοσλαβία, όπου ηγήθηκε σειράς επιδρομών κατά των Γερμανών από το νησί Vis. Το Μάιο του 1944 σχεδιάστηκε μια μεγαλύτερη επιχείρηση, βάση της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τρεις επιθέσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες σε λόφους.
Ο «τρελός Jack» οδήγησε μια ομάδα σε ένα λόφο, όμως μόλις έξι από τους άντρες του κατάφεραν να φτάσουν το στόχο. Ο Jack βρέθηκε εκτεθειμένος σε ανοιχτή θέα στον εχθρό και υπήρχαν ελάχιστοι ικανοί άντρες για να τον προστατέψουν. Έτσι εκείνος έκανε ό,τι... (δεν) θα έκανε ο οποιοσδήποτε στρατιώτης... έπαιξε στη γκάιντά του το κομμάτι «Will Ye No Come Back Again». Τραυματίστηκε από γερμανική χειροβομβίδα και πιάστηκε αιχμάλωτος.
Αφού τον ανέκριναν, τον οδήγησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι λόγω του επιθέτου του είχε συγγενική σχέση με τον Winston Churchill, κάτι που δεν ίσχυε, όμως θεωρήθηκε «σπουδαίος αιχμάλωτος» και λόγω της θέσης του.
Φυσικά, ο «τρελός Jack» κατάφερε να διαφύγει το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, περνώντας μέσα από ένα σωλήνα αποστράγγισης, κάτω από τα συρματοπλέγματα. Τον έπιασαν όμως ξανά λίγο αργότερα, μαζί με έναν ακόμη και τούς μετέφεραν σε στρατόπεδο στην Αυστρία.
Τον Απρίλιο του 1945 χάλασε το σύστημα φωτισμού του αυστριακού στρατοπέδου και ο Churchill δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη... ξέφυγε μέσα στο σκοτάδι. Περπατούσε επί οκτώ μέρες και 150 μίλια μετά «έπεσε» επάνω σε αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα στην Ιταλία. Κατάφερε να τούς πείσει ότι ήταν άγγλος συνταγματάρχης, παρά την κακή εμφάνισή του, και επέστρεψε ασφαλής.
Ο «τρελός Jack» απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι είχε χάσει ένα χρόνο από τον πόλεμο και αντί να επιστρέψει στο σπίτι του, αποφάσισε να συνεχίσει. Πήγε στη Βιρμανία, όπου ο πόλεμος με την Ιαπωνία ήταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.
Όταν έφτασε εκεί είχαν πέσει οι βόμβες στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα... κάτι που σήμαινε ότι ο πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει.
«Αν δεν ήταν αυτοί οι καταραμένοι οι Γιάνκηδες, θα μπορούσαμε να συνεχίζαμε τον πόλεμο για ακόμη δέκα χρόνια» αναφώνησε τότε ο Churchill.
Το τέλος του πολέμου δε σήμανε όμως το τέλος των περιπετειών του. Αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως αλεξιπτωτιστής και στη συνέχεια εστάλη στην Παλαιστίνη ως δεύτερος στην ιεραρχία του 1ου Τάγματος. Αργότερα έγινε εκπαιδευτής στην Αυστραλία, όπου όμως γνώρισε και αγάπησε και... το σέρφινγκ.
Συνταξιοδοτήθηκε από το στρατό το 1959 και πέθανε το 1996 στο Surrey.
Ο «τρελός Jack» βγήκε και πάλι μπροστά κρατώντας το σπαθί του. Έφτασε τους γερμανούς σκοπούς στο σκοτάδι και άρχισε να κουνάει με μανία το σπαθί του, τόσο που εκείνοι τρόμαξαν από το «δαίμονα» που τούς είχε περικυκλώσει.
Ο «τρελός Jack» πήρε μαζί του 42 αιχμαλώτους εκείνο το βράδυ με τη βοήθεια ενός ακόμη στρατιώτη.
«Πιστεύω ότι αν πεις σε ένα Γερμανό δυνατά και καθαρά τι να κάνει, και είσαι και ανώτερός του, θα σου απαντήσει σχεδόν κλαίγοντας «jawohl» (ναι, μάλιστα) και θα υπακούσει» έλεγε τότε ο ίδιος περιγράφοντας τις εμπειρίες του από τις μάχες.
Στη συνέχεια ο Churchill πήγε στη Γιουγκοσλαβία, όπου ηγήθηκε σειράς επιδρομών κατά των Γερμανών από το νησί Vis. Το Μάιο του 1944 σχεδιάστηκε μια μεγαλύτερη επιχείρηση, βάση της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τρεις επιθέσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες σε λόφους.
Ο «τρελός Jack» οδήγησε μια ομάδα σε ένα λόφο, όμως μόλις έξι από τους άντρες του κατάφεραν να φτάσουν το στόχο. Ο Jack βρέθηκε εκτεθειμένος σε ανοιχτή θέα στον εχθρό και υπήρχαν ελάχιστοι ικανοί άντρες για να τον προστατέψουν. Έτσι εκείνος έκανε ό,τι... (δεν) θα έκανε ο οποιοσδήποτε στρατιώτης... έπαιξε στη γκάιντά του το κομμάτι «Will Ye No Come Back Again». Τραυματίστηκε από γερμανική χειροβομβίδα και πιάστηκε αιχμάλωτος.
Αφού τον ανέκριναν, τον οδήγησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι λόγω του επιθέτου του είχε συγγενική σχέση με τον Winston Churchill, κάτι που δεν ίσχυε, όμως θεωρήθηκε «σπουδαίος αιχμάλωτος» και λόγω της θέσης του.
Φυσικά, ο «τρελός Jack» κατάφερε να διαφύγει το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, περνώντας μέσα από ένα σωλήνα αποστράγγισης, κάτω από τα συρματοπλέγματα. Τον έπιασαν όμως ξανά λίγο αργότερα, μαζί με έναν ακόμη και τούς μετέφεραν σε στρατόπεδο στην Αυστρία.
Τον Απρίλιο του 1945 χάλασε το σύστημα φωτισμού του αυστριακού στρατοπέδου και ο Churchill δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη... ξέφυγε μέσα στο σκοτάδι. Περπατούσε επί οκτώ μέρες και 150 μίλια μετά «έπεσε» επάνω σε αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα στην Ιταλία. Κατάφερε να τούς πείσει ότι ήταν άγγλος συνταγματάρχης, παρά την κακή εμφάνισή του, και επέστρεψε ασφαλής.
Ο «τρελός Jack» απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι είχε χάσει ένα χρόνο από τον πόλεμο και αντί να επιστρέψει στο σπίτι του, αποφάσισε να συνεχίσει. Πήγε στη Βιρμανία, όπου ο πόλεμος με την Ιαπωνία ήταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.
Όταν έφτασε εκεί είχαν πέσει οι βόμβες στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα... κάτι που σήμαινε ότι ο πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει.
«Αν δεν ήταν αυτοί οι καταραμένοι οι Γιάνκηδες, θα μπορούσαμε να συνεχίζαμε τον πόλεμο για ακόμη δέκα χρόνια» αναφώνησε τότε ο Churchill.
Το τέλος του πολέμου δε σήμανε όμως το τέλος των περιπετειών του. Αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως αλεξιπτωτιστής και στη συνέχεια εστάλη στην Παλαιστίνη ως δεύτερος στην ιεραρχία του 1ου Τάγματος. Αργότερα έγινε εκπαιδευτής στην Αυστραλία, όπου όμως γνώρισε και αγάπησε και... το σέρφινγκ.
Συνταξιοδοτήθηκε από το στρατό το 1959 και πέθανε το 1996 στο Surrey.
"Ειναι τρελόόόόός ο Πoλωνόόόός......."
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
10 Σοκαριστικά γεγονότα που η κοινωνία μας αποδέχεται ως φυσιολογικά
Μία λίστα με 10 "φυσιολογικά" για την κοινωνία μας πράγματα που δημιουργήθηκε από το The Free World Charter και που πιστεύουμε ότι θα πρέπει όλους μας να μας προβληματίσει...
1. Δίνουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στα χρήματα και στην οικονομία από άλλα βασικά, όπως ο αέρας, το νερό, η ποιότητα του φαγητού, η κοινωνία και το περιβάλλον.
2. Χρησιμοποιούμε ένα οικονομικό εμπορικό σύστημα που διευκολύνει τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
3. Χωρίζουμε την γη μας σε κομμάτια και έπειτα πολεμούμε για την ιδιοκτησία τους.
4. Αποκαλούμε κάποιους ανθρώπους “στρατιώτες” και τους δίνουμε το ελεύθερο να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους.
5. Βασανίζουμε και σκοτώνουμε εκατομμύρια ζώα σε καθημερινή βάση για φαγητό, ρουχισμό και πειράματα.
6. Στέλνουμε παιδιά στο σχολείο όπου θα περάσουν όλη την παιδική τους ηλικία μαθαίνοντας πράγματα και ικανότητες που δεν θα χρησιμοποιήσουν σχεδόν ποτέ.
7. Ασκούμε οικονομικές πιέσεις στους γονείς, εξαναγκάζοντάς τους να χάνουν τα ζωτικά στάδια της ανάπτυξης του παιδιού τους.
8. Έχουμε χιλιάδες θρησκείες που η κάθε μία πιστεύει ότι ο δικός της θεός ή δόγμα είναι η μοναδική εκδοχή της αλήθειας.
9. Η αγάπη και η συμπόνοια που προάγουν τη ζωή, θεωρούνται αδυναμίες, ενώ ο πόλεμος που καταστρέφει τη ζωή θεωρείται ανδρεία.
10. Οποιοσδήποτε εφεύρει κάτι χρήσιμο για την κοινωνία, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στην κοινωνία να το χρησιμοποιήσει ή να το τροποποιήσει.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα! Αρκεί να μην επιτρέψουμε ποτέ η απώλεια της ζωής και της αξιοπρέπειας να γίνονται απλοί αριθμοί και στατιστικές στη συνείδησή μας...
Αν μου έδιναν μόνο μια ώρα για να λύσω ένα πρόβλημα από το οποίο να εξαρτάται η ζωή μου, θα αφιέρωνα 40 λεπτά για να το μελετήσω, 15 λεπτά για να το αναθεωρήσω και 5 λεπτά να το λύσω. | |
Γεννήθηκα, και αυτό είναι το πάν που χρειάζεται ο άνθρωπος για να γίνει ευτυχισμένος. | |
Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου μετριέται από το πόσο έχει κατορθώσει να απαλλαγεί από τον εαυτό του. | |
Η φαντασία έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τη γνώση. | |
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. | |
Μόρφωση είναι εκείνο που απομένει όταν ξεχάσουμε όλα αυτά που μάθαμε. | |
Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας. | |
Ο θυμός κατοικεί μόνο στα στήθη των ανόητων. | |
Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντούν βίαια αντίδραση από τα στενότερα μυαλά. | |
Σοφός είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει αυτά που οι άλλοι αγνοούν και αγνοεί αυτά που οι άλλοι γνωρίζουν. | |
Τα καθαρά μαθηματικά είναι, με τον τρόπο τους, η ποίηση των λογικών ιδεών. | |
Η θεωρία της σχετικότητας είναι η εξής: Μία ώρα κοντά σε μια ωραία γυναίκα μοιάζει να κρατάει ένα λεπτό. Ένα λεπτό κοντά σε μια άσχημη γυναίκα μοιάζει να κρατάει μία ώρα. |
Το τέστ του Σωκράτη:
Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του...
Το τέστ του Σωκράτη:
Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του...
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".
"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε. όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και.
-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον.
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω.
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα.
Για όποιον θέλει να αγιάσει και να παει στον παράδεισο (με 70 Παρθένες δικές του) εχω βρεί μια λιστα,της Εκκλησίας, με Αμαρτίες τις οποίες πρέπει ο χρηστιανός να τις αποφευγει οπωσδήποτε....
1. Απιστία
2. Αθεΐα
3. Ολιγοπιστία
4. Πνευματική αδιαφορία
5. Πνευματική αμέλεια
6. Πνευματική άγνοια
7. Αίρεση
8. Αποδοχή αίρεσης
9. Σχίσμα
10. Συμπροσευχή με αιρετικούς
11. Οικουμενισμός
12. Μασωνία
13. Ρόταρυ
14. Προκλητική ενδυμασία
15. Σατανισμός
16. Μαγεία
17. Αστρολογία
18. Συμμετοχή σε μαγεία
19. Συμμετοχή σε σατανισμό
20. Επίκληση δαιμόνων
21. Μέντιουμ
22. Βλασφημία νοερή
23. Βλασφημία εκούσια
24. Βλασφημία ακούσια
25. Θεωρία Δαρβίνου
26. Καφεμαντεία
27. Χαρτομαντεία
28. Χειρομαντεία
29. Χαρτοπαιξία
30. Ζάρια
31. Πορνεία
32. Πορνεία παρά φύση
33. Αρσενοκειτία
34. Ζωοφιλία
35. Μοιχεία
36. Μοιχεία παρά φύση
37. Αιμομειξία
38. Αιμομειξία παρά φύση
39. Ομοφυλόφιλη αιμομειξία
40. Βιασμός
41. Απόπειρα βιασμού
42. Φόνος εκούσιος
43. Φόνος ακούσιος
44. Παρότρυνση για φόνο
45. Αυτοκτονία
46. Απόπειρα αυτοκτονίας
47. Κτηνοβασία
48. Νεκροφιλία
49. Λεσβιακός έρωτας
50. Διαφθορά παρθένας
51. Συγκυλισμός
52. Παιδεραστία
53. Μη σαρκική εγκράτεια στις εορτές
54. Οφθαλμοπορνεία
55. Οφθαλμοπορνεία στην τηλεόραση
56. Ηδονισμός
57. Πολιτικός γάμος
58. Συμμετοχή σε πολιτικό γάμο
59. Αυνανισμός
60. Αισχροί λογισμοί
61. Αισχρές επιθυμίες
62. Κακή μουσική
63. Έξαλλη μουσική
64. Χειρονομίες κακές
65. Αστεία πονηρά
66. Αισχρολογία
67. Πονηροί λογισμοί
68. Σκανδάλισμα άλλων
69. Γυμνισμός
70. Άσεμνα ρούχα
71. Προκλητική στάση
72. Έκτρωση
73. Συμμετοχή σε έκτρωση
74. Παρότρυνση σε έκτρωση
75. Ευθανασία
76. Εμπόριο ναρκωτικών
77. Χρήση ναρκωτικών
78. Νοθεία τροφών
79. Ξυλοδαρμός
80. Ξυλοδαρμός γονέων
81. Υπαίτιος ατυχήματος
82. Ζωοκλοπή
83. Βασανισμός ζώων
84. Συμβουλές κακές
85. Μετάδοση ασθένειας
86. Κάπνισμα
87. Υπερηφάνεια
88. Εγωισμός
89. Ισχυρογνωμοσύνη
90. Ανυπακοή
91. Υποκρισία
92. Αλαζονεία
93. Επίδειξη
94. Επιπολαιότητα
95. Καινοδοξία
96. Πείσμα
97. Φιλοδοξία
98. Αργολογία
99. Μίσος
100. Φθόνος
101. Θυμός
102. Οργή
103. Ζήλεια
104. Περιφρόνηση
105. Ειρωνεία
106. Εκδίκηση
107. Ψευδοπροφήτης
108. Χαιρεκακία
109. Κακία
110. Αχαριστία
111. Εμπάθεια
112. Γογγισμός
113. Περιέργεια
114. Υπουλότητα
115. Καχυποψία
116. Δικαιολογίες ψευδείς
117. Κρυφάκουσμα
118. Ανυπομονησία
119. Κατάχρηση καλοσύνης
120. Ψέμματα
121. Συκοφαντία
122. Προδοσία
123. Ψευδορκία
124. Κατάκριση
125. Ιεροκατάκριση
126. Καταλαλία
127. Κουτσομπολιό
128. Κολακεία
129. Προσωπολατρεία
130. Φιλαργυρία
131. Ασπλαχνία
132. Κερδοσκοπία
133. Τοκογλυφία
134. Πλαστογραφία
135. Εκμετάλλευση
136. Δωροδοκία
137. Απληστία
138. Εξαγορά συνείδησης
139. Σιμμωνία
140. Αρχαιοκαπηλεία
141. Κλεπταποδοχή
142. Απάτη
143. Εμπρησμός
144. Κομματικός φανατισμός
145. Εγκατάλειψη γονέων
146. Διάλυση οικογενείας
147. Διάλυση οικογενειών
148. Καταστροφή ξένης περιουσίας
149. Ασέβεια
150. Άπιστος ανάδοχος
151. Αποχή εκκλησιασμού
152. Αποχή εξομολόγησης
153. Φτύσιμο μετά την Θεία Κοινωνία
154. Θεία Κοινωνία χωρίς εξομολόγηση
155. Λαθροφαγία
156. Ειδωλολατρεία
1. Απιστία
2. Αθεΐα
3. Ολιγοπιστία
4. Πνευματική αδιαφορία
5. Πνευματική αμέλεια
6. Πνευματική άγνοια
7. Αίρεση
8. Αποδοχή αίρεσης
9. Σχίσμα
10. Συμπροσευχή με αιρετικούς
11. Οικουμενισμός
12. Μασωνία
13. Ρόταρυ
14. Προκλητική ενδυμασία
15. Σατανισμός
16. Μαγεία
17. Αστρολογία
18. Συμμετοχή σε μαγεία
19. Συμμετοχή σε σατανισμό
20. Επίκληση δαιμόνων
21. Μέντιουμ
22. Βλασφημία νοερή
23. Βλασφημία εκούσια
24. Βλασφημία ακούσια
25. Θεωρία Δαρβίνου
26. Καφεμαντεία
27. Χαρτομαντεία
28. Χειρομαντεία
29. Χαρτοπαιξία
30. Ζάρια
31. Πορνεία
32. Πορνεία παρά φύση
33. Αρσενοκειτία
34. Ζωοφιλία
35. Μοιχεία
36. Μοιχεία παρά φύση
37. Αιμομειξία
38. Αιμομειξία παρά φύση
39. Ομοφυλόφιλη αιμομειξία
40. Βιασμός
41. Απόπειρα βιασμού
42. Φόνος εκούσιος
43. Φόνος ακούσιος
44. Παρότρυνση για φόνο
45. Αυτοκτονία
46. Απόπειρα αυτοκτονίας
47. Κτηνοβασία
48. Νεκροφιλία
49. Λεσβιακός έρωτας
50. Διαφθορά παρθένας
51. Συγκυλισμός
52. Παιδεραστία
53. Μη σαρκική εγκράτεια στις εορτές
54. Οφθαλμοπορνεία
55. Οφθαλμοπορνεία στην τηλεόραση
56. Ηδονισμός
57. Πολιτικός γάμος
58. Συμμετοχή σε πολιτικό γάμο
59. Αυνανισμός
60. Αισχροί λογισμοί
61. Αισχρές επιθυμίες
62. Κακή μουσική
63. Έξαλλη μουσική
64. Χειρονομίες κακές
65. Αστεία πονηρά
66. Αισχρολογία
67. Πονηροί λογισμοί
68. Σκανδάλισμα άλλων
69. Γυμνισμός
70. Άσεμνα ρούχα
71. Προκλητική στάση
72. Έκτρωση
73. Συμμετοχή σε έκτρωση
74. Παρότρυνση σε έκτρωση
75. Ευθανασία
76. Εμπόριο ναρκωτικών
77. Χρήση ναρκωτικών
78. Νοθεία τροφών
79. Ξυλοδαρμός
80. Ξυλοδαρμός γονέων
81. Υπαίτιος ατυχήματος
82. Ζωοκλοπή
83. Βασανισμός ζώων
84. Συμβουλές κακές
85. Μετάδοση ασθένειας
86. Κάπνισμα
87. Υπερηφάνεια
88. Εγωισμός
89. Ισχυρογνωμοσύνη
90. Ανυπακοή
91. Υποκρισία
92. Αλαζονεία
93. Επίδειξη
94. Επιπολαιότητα
95. Καινοδοξία
96. Πείσμα
97. Φιλοδοξία
98. Αργολογία
99. Μίσος
100. Φθόνος
101. Θυμός
102. Οργή
103. Ζήλεια
104. Περιφρόνηση
105. Ειρωνεία
106. Εκδίκηση
107. Ψευδοπροφήτης
108. Χαιρεκακία
109. Κακία
110. Αχαριστία
111. Εμπάθεια
112. Γογγισμός
113. Περιέργεια
114. Υπουλότητα
115. Καχυποψία
116. Δικαιολογίες ψευδείς
117. Κρυφάκουσμα
118. Ανυπομονησία
119. Κατάχρηση καλοσύνης
120. Ψέμματα
121. Συκοφαντία
122. Προδοσία
123. Ψευδορκία
124. Κατάκριση
125. Ιεροκατάκριση
126. Καταλαλία
127. Κουτσομπολιό
128. Κολακεία
129. Προσωπολατρεία
130. Φιλαργυρία
131. Ασπλαχνία
132. Κερδοσκοπία
133. Τοκογλυφία
134. Πλαστογραφία
135. Εκμετάλλευση
136. Δωροδοκία
137. Απληστία
138. Εξαγορά συνείδησης
139. Σιμμωνία
140. Αρχαιοκαπηλεία
141. Κλεπταποδοχή
142. Απάτη
143. Εμπρησμός
144. Κομματικός φανατισμός
145. Εγκατάλειψη γονέων
146. Διάλυση οικογενείας
147. Διάλυση οικογενειών
148. Καταστροφή ξένης περιουσίας
149. Ασέβεια
150. Άπιστος ανάδοχος
151. Αποχή εκκλησιασμού
152. Αποχή εξομολόγησης
153. Φτύσιμο μετά την Θεία Κοινωνία
154. Θεία Κοινωνία χωρίς εξομολόγηση
155. Λαθροφαγία
156. Ειδωλολατρεία
TZAK KLIK- Αριθμός μηνυμάτων : 291
Ημερομηνία εγγραφής : 18/06/2013
σε ολα τα ανωτερο αμαρτηματα εχουν υποπεσει
οι κυβερνοντες....
στις επομενες εκλογες ......μην περιμενετε τον θεο να τους τιμωρήσει.
οι κυβερνοντες....
στις επομενες εκλογες ......μην περιμενετε τον θεο να τους τιμωρήσει.
1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.
2. Nόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.
3. Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.
4. Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.
5. Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.
6. Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.
7. Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.
8. Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.
9. Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.
10. Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.
11. Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.
12. Νόμος του Καφέ - Με το που καθήσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει το καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.
13. Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.
14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.
15. Nόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.
16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.
17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.
18. Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι
1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.
2. Nόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.
3. Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.
4. Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.
5. Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.
6. Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.
7. Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.
8. Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.
9. Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.
10. Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.
11. Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.
12. Νόμος του Καφέ - Με το που καθήσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει το καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.
13. Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.
14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.
15. Nόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.
16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.
17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.
18. Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι
Ένα «αυτογκόλ» δίχως προηγούμενο… «πέτυχαν» περίπου 250 νεοναζί που είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο για… μια πορεία στη νοτιοανατολική Γερμανία και οι οποίοι χωρίς να το θέλουν συνέβαλαν στη συγκέντρωση πόρων για την αντιμετώπιση της ακραίας ιδεολογίας τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής.
Κουρασμένοι να βλέπουν την πόλη τους, το Βουνζίντελ, να γίνεται τόπος συγκέντρωσης των νεοναζί, οι τοπικές ενώσεις και οι έμποροι προσπάθησαν να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς οι διαδηλώσεις και οι προσφυγές στη δικαιοσύνη έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αναποτελεσματικές.
«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να κλείνουμε τους δρόμους και να κατεβάζουμε ρολά στα καταστήματα», εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας από τους διοργανωτές, ο Φάμπιεν Βίχμαν, ο οποίος επιθυμεί να βρεθούν «τρόποι δράσης» κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού.
Οι περίπου 250 νεοναζί που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Βουνζίντελ, στο οποίο βρισκόταν από το 1988 ως το 2011 ο τάφος του Ρούντολφ Ες, βρήκαν στο κέντρο της πόλης αφίσες, πανό και ταμπέλες που τους ενθάρρυναν να «προσφέρετε, περπατείστε!», μετατρέποντας τη διαδήλωσή τους σε μαραθώνιο καλής θέλησης.
Για κάθε μέτρο που περπατούσαν συγκεντρώνονταν 10 δολάρια για το πρόγραμμα EXIT Deutschland, που υποστηρίζει από το 2000 τους νεοναζί που επιθυμούν να αλλάξουν ζωή, κάνοντας τους διαδηλωτές δωρητές—παρά τη θέλησή τους.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10.000 δολάρια από ιδιώτες, ενώσεις και εταιρείες, ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.
Κουρασμένοι να βλέπουν την πόλη τους, το Βουνζίντελ, να γίνεται τόπος συγκέντρωσης των νεοναζί, οι τοπικές ενώσεις και οι έμποροι προσπάθησαν να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς οι διαδηλώσεις και οι προσφυγές στη δικαιοσύνη έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αναποτελεσματικές.
«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να κλείνουμε τους δρόμους και να κατεβάζουμε ρολά στα καταστήματα», εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας από τους διοργανωτές, ο Φάμπιεν Βίχμαν, ο οποίος επιθυμεί να βρεθούν «τρόποι δράσης» κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού.
Οι περίπου 250 νεοναζί που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Βουνζίντελ, στο οποίο βρισκόταν από το 1988 ως το 2011 ο τάφος του Ρούντολφ Ες, βρήκαν στο κέντρο της πόλης αφίσες, πανό και ταμπέλες που τους ενθάρρυναν να «προσφέρετε, περπατείστε!», μετατρέποντας τη διαδήλωσή τους σε μαραθώνιο καλής θέλησης.
Για κάθε μέτρο που περπατούσαν συγκεντρώνονταν 10 δολάρια για το πρόγραμμα EXIT Deutschland, που υποστηρίζει από το 2000 τους νεοναζί που επιθυμούν να αλλάξουν ζωή, κάνοντας τους διαδηλωτές δωρητές—παρά τη θέλησή τους.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10.000 δολάρια από ιδιώτες, ενώσεις και εταιρείες, ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.
Η αλήθεια για την Ελλάδα σε μία στάση λεωφορείου στο Λονδίνο.
Μέσα σε 13 γραμμές ο απολογισμός της κρίσης σε ανεργία, μισθούς, οικονομία.
Το γύρο του κόσμου κάνει νέα φωτογραφία που εμφανίστηκε σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνου, που αναφέρει μέσα σε 13 γραμμές αριθμών την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της Ελλάδος.
Οι εμπνευστές της "διαφήμισης" δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά προφανώς ανήκουν στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τι συμβαίνει σε μία χώρα που συμμετέχει στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, αναφέρεται:
1) 1 εκατ. έχασαν την δουλειά τους
2) 30% των επιχειρήσεων έκλεισαν
3) 38% μείωση μισθών
4) 45% μείωση συντάξεων
5) 25% μείωση του ΑΕΠ
6) 30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος
7) 42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας
190,5% αύξηση της ανεργίας
9) 272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης
10) 35,5% αύξηση του δημόσιου χρέους
11) 84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας
12) 98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας
13) 2 αυτοκτονίες κάθε μέρα
Αυτή είναι η Ελλάδα το 2014...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την -nikos- στις Πεμ Μαρ 24, 2016 12:36 pm, 1 φορά
Τό χωριό μου είναι πανέμορφο. Εχει ήλιο, μεγάλη ιστορία, καθαρές θάλασσες, βρώμικους κυβερνήτες καί εκτός από εμάς τούς κατοίκους, έχει πολλά άλλα γαιδούρια.
Μιά μέρα πού λέτε, φθάνει στήν πλατεία ένας φλούφλης σουρουκλεμές μέ κουστούμι,
γραβάτα, πατσουλί καί Porche Cayen.
Ζήτησε νά αγοράσει γαιδούρια μέ 100 ευρώ τό καθένα cash - μετρητοίς.
Τήν άλλη μέρα, αγόρασε ξανά γαιδούρια πρός 150 ευρώ καί τήν επόμενη τά αγόρασε όλα μέ 300 ευρώ.
Μετά από μιά εβδομάδα στέλνει μήνυμα στό χωριό καί λέει ότι ενδιαφέρεται νά αγοράσει γαιδούρια πρός 500 ευρώ.
Εν τώ μεταξύ, στέλνει τό βοηθό του στό χωριό καί πουλά τά γαιδούρια πρός 400 ευρώ.
Ετσι οι κάτοικοι, γιά νά κερδίσουν 100 ευρώ, αγόρασαν ξανά τά γαιδούρια τους 4 φορές παραπάνω καί μάλιστα μέ δάνειο από τήν τράπεζα.
Μέ τήν ολοκλήρωση τής συναλλαγής οι τζιτζιφιόγκοι αγοραστές ,παίρνουν τά λεφτά καί φεύγουν γιά ένα φορολογικό παράδεισο στίς Σευχέλλες.
Οι φτωχοί κάτοικοι έμειναν μέ τά ευμεγέθη γεννητικά όργανα τών γαιδάρων στά χέρια.
Προσπάθησαν νά πουλήσουν τά γαιδούρια τους γιά νά ξεχρεώσουν τό δάνειο, αλλά μάταια.
Ετσι η τράπεζα, κατέσχεσε τά γαιδούρια τους καί τούς τά νοίκιασε.
Παράλληλα, ο τραπεζίτης απειλεί τόν Δήμαρχο ότι άν δέν πάρει τά λεφτά του θά τόν καθαιρέσει.
Πανικόβλητος ο Δήμαρχος , αντί νά δώσει τά λεφτά τού Δήμου στούς χωριάτες, τά δίνει στόν τραπεζίτη πού ούτε τό χρέος τών δημοτών έσβησε ούτε τό χρέος τού Δήμου.
Απλά τόν συμβούλεψε νά μειώσει τά έξοδα τού Δήμου, νά κάνει περικοπές σέ μισθούς καί συντάξεις, στήν παιδεία στήν υγεία, στήν κουλτούρα καί νά απολύσει εργαζόμενους.
Τόν έπεισε δέ ότι αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές , έστω καί άν επιφέρουν δυστυχία, εξαθλίωση καί θάνατο, πρέπει νά γίνουν γιά νά νοικοκυρευθεί ο Δήμος καί νά ηθικοποιηθεί τό εμπόριο τών γαιδάρων.
Αν δέν γίνουν, τότε τό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δέν θά χρηματοδοτήσει τήν εκστρατεία επανεκλογής του..
Τό χωριό μου είναι πανέμορφο. Εχει ήλιο, μεγάλη ιστορία, καθαρές θάλασσες, βρώμικους κυβερνήτες καί εκτός από εμάς τούς κατοίκους, έχει πολλά άλλα γαιδούρια.
Μιά μέρα πού λέτε, φθάνει στήν πλατεία ένας φλούφλης σουρουκλεμές μέ κουστούμι,
γραβάτα, πατσουλί καί Porche Cayen.
Ζήτησε νά αγοράσει γαιδούρια μέ 100 ευρώ τό καθένα cash - μετρητοίς.
Τήν άλλη μέρα, αγόρασε ξανά γαιδούρια πρός 150 ευρώ καί τήν επόμενη τά αγόρασε όλα μέ 300 ευρώ.
Μετά από μιά εβδομάδα στέλνει μήνυμα στό χωριό καί λέει ότι ενδιαφέρεται νά αγοράσει γαιδούρια πρός 500 ευρώ.
Εν τώ μεταξύ, στέλνει τό βοηθό του στό χωριό καί πουλά τά γαιδούρια πρός 400 ευρώ.
Ετσι οι κάτοικοι, γιά νά κερδίσουν 100 ευρώ, αγόρασαν ξανά τά γαιδούρια τους 4 φορές παραπάνω καί μάλιστα μέ δάνειο από τήν τράπεζα.
Μέ τήν ολοκλήρωση τής συναλλαγής οι τζιτζιφιόγκοι αγοραστές ,παίρνουν τά λεφτά καί φεύγουν γιά ένα φορολογικό παράδεισο στίς Σευχέλλες.
Οι φτωχοί κάτοικοι έμειναν μέ τά ευμεγέθη γεννητικά όργανα τών γαιδάρων στά χέρια.
Προσπάθησαν νά πουλήσουν τά γαιδούρια τους γιά νά ξεχρεώσουν τό δάνειο, αλλά μάταια.
Ετσι η τράπεζα, κατέσχεσε τά γαιδούρια τους καί τούς τά νοίκιασε.
Παράλληλα, ο τραπεζίτης απειλεί τόν Δήμαρχο ότι άν δέν πάρει τά λεφτά του θά τόν καθαιρέσει.
Πανικόβλητος ο Δήμαρχος , αντί νά δώσει τά λεφτά τού Δήμου στούς χωριάτες, τά δίνει στόν τραπεζίτη πού ούτε τό χρέος τών δημοτών έσβησε ούτε τό χρέος τού Δήμου.
Απλά τόν συμβούλεψε νά μειώσει τά έξοδα τού Δήμου, νά κάνει περικοπές σέ μισθούς καί συντάξεις, στήν παιδεία στήν υγεία, στήν κουλτούρα καί νά απολύσει εργαζόμενους.
Τόν έπεισε δέ ότι αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές , έστω καί άν επιφέρουν δυστυχία, εξαθλίωση καί θάνατο, πρέπει νά γίνουν γιά νά νοικοκυρευθεί ο Δήμος καί νά ηθικοποιηθεί τό εμπόριο τών γαιδάρων.
Αν δέν γίνουν, τότε τό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δέν θά χρηματοδοτήσει τήν εκστρατεία επανεκλογής του..
μολυβι ή ασημι ??
αυτο ρωτούσαν οι γκανγκστερ οσους βρίσκονταν στον κυκλο τους...
αυτο σημενε φυσικά
ητε το ασημι των δολαρίων ητε το μολυβι των πιστολιών....
και φυσικα ακομη σημενε οτι... απο την οργανωση φευγεις μονο...νεκρος
και οσο βρίσκεσαι μεσα στην οργάνωση πρεπει ΠΑΝΤΑ να ακολουθείς διαταγες ανωτέρων.
παντα ειχα την αποψη οτι πρεπει να φοβουμαστε ητε
τα ακριβα κοστουμια ητε τους μεγαλους σταυρους... οσο πιο μεγαλο σταυρο φοραει καποιος στον λαιμο του τοσο πιο διεφθαρμενος ειναι....το ιδιο ισχηει και για τα ακριβα κοστουμια και τις μεγαλες γραβατες...
αυτο το αρθρο [λινκ] απλα επιβεβεωνει το ''ασημι ή μολυβι''=
http://www.zougla.gr/kosmos/article/nekri-trapezites
αυτο ρωτούσαν οι γκανγκστερ οσους βρίσκονταν στον κυκλο τους...
αυτο σημενε φυσικά
ητε το ασημι των δολαρίων ητε το μολυβι των πιστολιών....
και φυσικα ακομη σημενε οτι... απο την οργανωση φευγεις μονο...νεκρος
και οσο βρίσκεσαι μεσα στην οργάνωση πρεπει ΠΑΝΤΑ να ακολουθείς διαταγες ανωτέρων.
παντα ειχα την αποψη οτι πρεπει να φοβουμαστε ητε
τα ακριβα κοστουμια ητε τους μεγαλους σταυρους... οσο πιο μεγαλο σταυρο φοραει καποιος στον λαιμο του τοσο πιο διεφθαρμενος ειναι....το ιδιο ισχηει και για τα ακριβα κοστουμια και τις μεγαλες γραβατες...
αυτο το αρθρο [λινκ] απλα επιβεβεωνει το ''ασημι ή μολυβι''=
http://www.zougla.gr/kosmos/article/nekri-trapezites
«αν κλείσεις την πόρτα σου σε κάθε πλάνη, στο τέλος θα μείνει απ' έξω και η αλήθεια»
Σε… κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, φαίνεται πως εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα
Σε… κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, φαίνεται πως εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι 50 Κρητικοί που συνταξίδευαν με μέλη του κλιμακίου της τρόικας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το e-kriti, άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», συνοδεία μάλιστα κρητικής λύρας ενώ τραγούδησαν και το «Κρήτη μου όμορφο νησί».
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι ξένοι που πετούσαν μαζί με τους Κρητικούς, σηκώθηκαν και τους χειροκρότησαν, ενώ τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας συνέχιζαν να κοιτούν αποσβολωμένοι, όπως αναφέρει το κρητικό site. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως »τα είχαν χάσει» με το θέαμα.
Οι Κρητικοί, όλοι τους «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» που είχαν… νωπές τις ιστορικές αλήθειες για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας την περίοδο της κατοχής, καθώς παρακολούθησαν εκδήλωση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, αναγνωρίζοντας μεταξύ των επιβατών, και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας, Χόρστ Ράιχενμπαχ, άρχισαν να τραγουδούν… αλλάζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού σε: «Πότε θα κα, πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες Προδότες».
Μήνυμα σταράτο, τόσο στο κλιμάκιο της τρόικας που άκουγε αποσβολωμένο, δίχως όμως να καταλαβαίνει, τις κρητικές μελωδίες και το μήνυμα που αυτές έστελναν, όσο και σε έναν Έλληνα … που αγανακτισμένος σηκώθηκε από τη θέση του για να πει στους Κρητικούς ότι αυτά που κάνουν είναι «καραγκιοζιλίκια»…
Σε… κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, φαίνεται πως εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι 50 Κρητικοί που συνταξίδευαν με μέλη του κλιμακίου της τρόικας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το e-kriti, άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», συνοδεία μάλιστα κρητικής λύρας ενώ τραγούδησαν και το «Κρήτη μου όμορφο νησί».
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι ξένοι που πετούσαν μαζί με τους Κρητικούς, σηκώθηκαν και τους χειροκρότησαν, ενώ τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας συνέχιζαν να κοιτούν αποσβολωμένοι, όπως αναφέρει το κρητικό site. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως »τα είχαν χάσει» με το θέαμα.
Οι Κρητικοί, όλοι τους «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» που είχαν… νωπές τις ιστορικές αλήθειες για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας την περίοδο της κατοχής, καθώς παρακολούθησαν εκδήλωση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, αναγνωρίζοντας μεταξύ των επιβατών, και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας, Χόρστ Ράιχενμπαχ, άρχισαν να τραγουδούν… αλλάζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού σε: «Πότε θα κα, πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες Προδότες».
Μήνυμα σταράτο, τόσο στο κλιμάκιο της τρόικας που άκουγε αποσβολωμένο, δίχως όμως να καταλαβαίνει, τις κρητικές μελωδίες και το μήνυμα που αυτές έστελναν, όσο και σε έναν Έλληνα … που αγανακτισμένος σηκώθηκε από τη θέση του για να πει στους Κρητικούς ότι αυτά που κάνουν είναι «καραγκιοζιλίκια»…
Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν πολλοί αφανείς ήρωες ανάμεσά μας.. που δίνουν τους δικούς τους προσωπικούς αγώνες ή σηκώνουν τους δικούς τους μεγάλους σταυρούς. Που θα είναι ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ που χρειάζεται κάποιος βοήθεια, χωρίς καν να προλάβουν να του ζητήσουν να συνδράμει. Συνήθως ένας ήρωας είναι αφανής και δεν μιλά ποτέ για τον εαυτό του ή τα κατορθώματά του. Περισσότερο μένει σιωπηλός ή κρύβει τα πάντα πίσω από ένα απλό ανθρώπινο χαμόγελο ή μια ταπεινή καλοσυνάτη συμπεριφορά. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που μιλούσανε με υπερηφάνια για τις αμαρτίες ή τα ατοπήματά τους, και άλλους που μιλούσαν με ταπεινότητα για τις αρετές τους..
ήθελα απλά να μοιραστώ μια είδηση που δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ:
Δεν αναφέρθηκε και πολύ στην Ελλάδα αυτός ο Iερέας. Ίσως επειδή δεν ήταν Έλληνας και μας ένοιαζαν μόνο οι Έλληνες; Πρόκειται για έναν νεαρό Γεωργιανό Αρχιμανδρίτη, που βρισκόταν στο Norman Atlantic: Όταν, αφού κατέφτασαν οι διασώστες, ήρθε η σειρά του να εγκαταλείψει το πλοίο για να σωθεί, αυτός παραχώρησε τη θέση του σε μια γυναίκα με το παιδί της. Και έπειτα όταν έπρεπε να εγκαταλείψει και αυτός το καράβι, σχίστηκε το σχοινί και έπεσε στη θάλασσα και δυστυχώς πνίγηκε...
Τα Ιταλικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ έγραψαν εκτενώς αποκαλώντας τον ήρωα. Αξίζει να υπάρχει μια αναφορά και στο σάιτ μας - αξίζει να σημειωθεί με δυο λόγια η καλή του πράξη... Το όνομά του ήταν Αρχιμανδρίτης Ηλίας Καρτοζία (Ilia Kartozia).
Στην εφημερίδα Repubblica μίλησε ένας επιζών, ο Γεωργιανός Iracli. Μεταφράζω πρόχειρα την αφήγησή του:
- Τι συνέβη μετά την πυρκαγιά;
«Πήρα τον γιο μου στους ώμους μου και άρχισα να τρέχω. Υπήρξαν στιγμές που φοβόμουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ο Αρχιμανδρίτης Ilia με καθησύχαζε, και μου έλεγε πάνω απ' όλα να σκέφτομαι το Θεό. Έτσι μου έδωσε δύναμη».
- Και τότε ήρθε η ώρα να επιβιβαστείτε στη σωσίβια λέμβο...
«Ήταν πάντα κοντά μας και μας έδειχνε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Φτάσαμε στο σημείο, και μου έλεγε "Σκεφτείτε τον Θεό. Ο Θεός βοηθά."»
- Δεν ανέβηκε στο σκάφος;
«Όχι: όταν ήρθε η σειρά του, είδε πίσω του μια γυναίκα με ένα μικρό κορίτσι, νομίζω ότι ήταν Ελληνίδες, και έδωσε τη θέση του, λέγοντάς της να πάνε αυτές μπροστά».
- Τότε τον χάσατε απ' το οπτικό σας πεδίο;
«Όχι ακόμη. Κουβαλούσε ένα σακίδιο. Μέσα ήταν οι εικόνες, θρησκευτικές εικόνες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αποχωριστεί. Είπε ότι θα τις είχε πάντα μαζί του. Όταν κάποτε ήρθε η σειρά του, το σκοινί κόπηκε και κατέληξε στη θάλασσα.»
- Και τι κάνατε;
«Κάποιος πέταξε ένα σωσίβιο, αλλά η θάλασσα ήταν πολύ άγρια, με μεγάλα κύματα και αυτός δεν μπορούσε να πιάσει το σωσίβιο. Μέχρι το τέλος ελπίζαμε μπορεί να είχε σωθεί, ελπίζαμε ότι θα είχε διασωθεί από άλλο πλοίο. Αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό τελικά...».
ήθελα απλά να μοιραστώ μια είδηση που δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ:
Δεν αναφέρθηκε και πολύ στην Ελλάδα αυτός ο Iερέας. Ίσως επειδή δεν ήταν Έλληνας και μας ένοιαζαν μόνο οι Έλληνες; Πρόκειται για έναν νεαρό Γεωργιανό Αρχιμανδρίτη, που βρισκόταν στο Norman Atlantic: Όταν, αφού κατέφτασαν οι διασώστες, ήρθε η σειρά του να εγκαταλείψει το πλοίο για να σωθεί, αυτός παραχώρησε τη θέση του σε μια γυναίκα με το παιδί της. Και έπειτα όταν έπρεπε να εγκαταλείψει και αυτός το καράβι, σχίστηκε το σχοινί και έπεσε στη θάλασσα και δυστυχώς πνίγηκε...
Τα Ιταλικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ έγραψαν εκτενώς αποκαλώντας τον ήρωα. Αξίζει να υπάρχει μια αναφορά και στο σάιτ μας - αξίζει να σημειωθεί με δυο λόγια η καλή του πράξη... Το όνομά του ήταν Αρχιμανδρίτης Ηλίας Καρτοζία (Ilia Kartozia).
Στην εφημερίδα Repubblica μίλησε ένας επιζών, ο Γεωργιανός Iracli. Μεταφράζω πρόχειρα την αφήγησή του:
- Τι συνέβη μετά την πυρκαγιά;
«Πήρα τον γιο μου στους ώμους μου και άρχισα να τρέχω. Υπήρξαν στιγμές που φοβόμουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Ο Αρχιμανδρίτης Ilia με καθησύχαζε, και μου έλεγε πάνω απ' όλα να σκέφτομαι το Θεό. Έτσι μου έδωσε δύναμη».
- Και τότε ήρθε η ώρα να επιβιβαστείτε στη σωσίβια λέμβο...
«Ήταν πάντα κοντά μας και μας έδειχνε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Φτάσαμε στο σημείο, και μου έλεγε "Σκεφτείτε τον Θεό. Ο Θεός βοηθά."»
- Δεν ανέβηκε στο σκάφος;
«Όχι: όταν ήρθε η σειρά του, είδε πίσω του μια γυναίκα με ένα μικρό κορίτσι, νομίζω ότι ήταν Ελληνίδες, και έδωσε τη θέση του, λέγοντάς της να πάνε αυτές μπροστά».
- Τότε τον χάσατε απ' το οπτικό σας πεδίο;
«Όχι ακόμη. Κουβαλούσε ένα σακίδιο. Μέσα ήταν οι εικόνες, θρησκευτικές εικόνες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αποχωριστεί. Είπε ότι θα τις είχε πάντα μαζί του. Όταν κάποτε ήρθε η σειρά του, το σκοινί κόπηκε και κατέληξε στη θάλασσα.»
- Και τι κάνατε;
«Κάποιος πέταξε ένα σωσίβιο, αλλά η θάλασσα ήταν πολύ άγρια, με μεγάλα κύματα και αυτός δεν μπορούσε να πιάσει το σωσίβιο. Μέχρι το τέλος ελπίζαμε μπορεί να είχε σωθεί, ελπίζαμε ότι θα είχε διασωθεί από άλλο πλοίο. Αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό τελικά...».
ισως ομως απλα να μην ηξερε κολυμπι ή να φοβηθηκε....
ισως το βαρος των εικονισμάτων να τον επνιξε
ισως αυτες οι εικονες να ειχαν μεγαλη χρηματικη αξια και τις πηγαινε στην ιταλια για πουλημα και
η παναγια τον καταραστηκε για αυτο [κλοπη εικονων] και τον επνιξε
παντως ξερω μια αλλη ιστορια που εξελιχθηκε εδω στα μερη μας και συγκεκριμενα στον κατηγιωργη....
ειναι παλια ιστορια....αλλα εχει μηνει σαν διδαγμα...
πριν απο 60-70 χρονια [ισως και παραπανω..]δεν υπηρχαν εξολεμβιες μηχανες και γενικα μηχανοκινηση στις μικρες βαρκες
και ετσι
την διαδρομη μεταξυ κατηγιωργη-σκιαθος την εκαναν μερικες φορες φτωχοι μεροκαματιαρηδες ανθρωποι
με βαρκες με κουπια... οι ''αγωγιατες'' αυτοι κωπηλατούσαν την διαδρομη μεσα στο ''μπουγαζι'' μεταφεροντας ανθρωπους
και αγαθα ή ταχυδρομειο σχεδον καθε μερα..
μια μερα σαν και αυτες ειρθε ενας δασκαλος και ζητησε καποιον να τον ''περασει απεναντι'' και
ετσι μπηκε σε μια βαρκα με τον βαρκαρη και ξεκινησανε..
στην διαδρομη ο δασκαλος αφου ''εκοψε'' τον φτωχο βαρκαρη, αρχισε να τον ''κολαει'' προκειμενου να ικανοποιησει
τον εγωισμό του αρχίζοντας κατι ερωτήσεις...
η πρωτη ερωτηση ηταν=
για πες μου βαρκαρη... μαθηματικα ξερεις ??
η απαντηση ηταν = οχι δασκαλε....
και ο δασκαλος= αν δεν ξερεις μαθηματικα εχεις χασει το ενα τεταρτο της ζωης σου...
ο αγωγιατης δεν ανταπατνησε,,, αλωστε χρειαζονταν τις ανασες του για το κουπι...
ετσι μετα απο λιγο ο δασκαλος του ειπε=
γεωμετρια ξερεις ?????
ο αγωγιάτης καταλαβε με τι μαλακα ειχε να κανει αλλα αρκεστηκε να
πει απλα = οχι δεν ξερω....
ο δασκαλος δεν εχασε την ευκαιρια και ειπε=
αν δεν ξερεις ουτε γεωμετρια τοτε εχεις χασει και το δευτερο τεταρτο της ζωης σου...
ο αγωγιάτης αντι να ανταπαντήσει αυξησε τους ρυθμους στο κουπι γιατι ειδε οτι ο καιρος στο μπουγαζι αγριευε γοργα....
ο δασκαλος φυσικα δεν ειχε καποιο ανχος μιας και το κυμα που αυξηθηκε το θεωρησε φυσιολογικο.... ουτε φυσικα μπορουσε
να καταλαβει το ανχος του βαρκαρη που ειχε πια αυξησει τον ρυθμο του πολυ προκειμενου να περασει το μπουγαζι πριν η ''κατεβασια'' απο τις ''κασανδρες'' τους παρασυρει ή τους βουλιαξει...άλλωστε ουτε
ηξερε τι σημενει κουπι ή μυικος κάματος... αυτα τα ξερουν μονο
αυτοι που δουλευουν...
ο μαλακας ο δασκαλος θεωρησε οτι ο βαρκαρης ζορίζονταν για να αποδηξει στον δασκαλο την αξια του
[ισως και να ειχε συνηδητοποιησει την αξια του γεροδεμενου βαρκαρη και η ζηλια του τον εκανε να προχωρησει και στη επομενη μαλακια του...]
ετσι λεει ο δασκαλος = τουλαχιστον γραμματικη και ορθογραφια ξερεις ?? ή δεν ξερεις ουτε το ονομα σου να γραφεις ??
ο βαρκαρης που ειχε ''γαμηθει'' στο κουπι σταματησε για λιγο και αφου ''βρηκε'' την ανασα του ειπε
στον δασκαλο =
ακου δασκαλε.... εγω ειμαι φτωχος και απο φτωχη οικογενεια και απο μικρο παιδι βωηθαω τον πατερα μου που και αυτος ηταν φτωχος και
το μονο που ξερω ειναι να ψαρευω και να καλλιεργω την γη... ουτε χρονο ειχα για να παω στο σχολειο ουτε χρηματα...
ο δασκαλος ανταπαντησε... = αν δεν ξερεις γραματικη εχεις χασει και το τριτο τεταρτο της ζωης σου......
ο βαρκαρης κοιταξε λιγο την ''καταβασια'' και συνηδητοποιησε οτι δεν ηταν απλη κατεβασια αλλα ''αραγανι''....
ετσι γυρισε στον δασκαλο και του ειπε=
δασκαλε..... κολυμπι ξερεις ????
ο δασκαλος χωρις να χασει καιρο αμεσα και με ακαδημαικη εφραδια ειπε στον βαρκαρη... =
εγω δεν ειμαι σαν εσενα.. φτωχος και βρομιαρης... εγω περασα την ζωη μου χωμενος μεσα σε βιβλια και γνωσεις και δεν χρειαστικε να ''μαθω κολυμπι''...
ο βαρκαρης τοτε απλα ειπε στον δασκαλο.... =
δασκαλακο ενα εχω μονο να σου πω... αν δεν ξερεις κολυμπι.....εχασες και τα τεσσερα τεταρτα της ζωης σου...
και βουτηξε στην θαλασσα και με γρηγορες απλωτές κατευθύνθηκε προς την σκιαθο που απηχε περιπου ενα μιλι....γιατι
το ''αραγανι'' παρεσυρε την βαρκα προς τα ανοιχτα οπου και την βουλιαξε με 3-4 κυματα....
*κατεβασια = καταιγιδα με βροχή
*κασανδρες = οι χερσόνησοι της Χαλκιδικής
*αραγανι = αιφνιδιο θαλάσσιο φαινομενο με ακραία αποτελέσματα
*απλωτη = ταχυ κολυμπι με γρηγορες και ανοιχτες κινησεις των χεριων
*αγωγιάτης = - ο -το αγωι-μεταφορέας - φορτιο
ισως το βαρος των εικονισμάτων να τον επνιξε
ισως αυτες οι εικονες να ειχαν μεγαλη χρηματικη αξια και τις πηγαινε στην ιταλια για πουλημα και
η παναγια τον καταραστηκε για αυτο [κλοπη εικονων] και τον επνιξε
παντως ξερω μια αλλη ιστορια που εξελιχθηκε εδω στα μερη μας και συγκεκριμενα στον κατηγιωργη....
ειναι παλια ιστορια....αλλα εχει μηνει σαν διδαγμα...
πριν απο 60-70 χρονια [ισως και παραπανω..]δεν υπηρχαν εξολεμβιες μηχανες και γενικα μηχανοκινηση στις μικρες βαρκες
και ετσι
την διαδρομη μεταξυ κατηγιωργη-σκιαθος την εκαναν μερικες φορες φτωχοι μεροκαματιαρηδες ανθρωποι
με βαρκες με κουπια... οι ''αγωγιατες'' αυτοι κωπηλατούσαν την διαδρομη μεσα στο ''μπουγαζι'' μεταφεροντας ανθρωπους
και αγαθα ή ταχυδρομειο σχεδον καθε μερα..
μια μερα σαν και αυτες ειρθε ενας δασκαλος και ζητησε καποιον να τον ''περασει απεναντι'' και
ετσι μπηκε σε μια βαρκα με τον βαρκαρη και ξεκινησανε..
στην διαδρομη ο δασκαλος αφου ''εκοψε'' τον φτωχο βαρκαρη, αρχισε να τον ''κολαει'' προκειμενου να ικανοποιησει
τον εγωισμό του αρχίζοντας κατι ερωτήσεις...
η πρωτη ερωτηση ηταν=
για πες μου βαρκαρη... μαθηματικα ξερεις ??
η απαντηση ηταν = οχι δασκαλε....
και ο δασκαλος= αν δεν ξερεις μαθηματικα εχεις χασει το ενα τεταρτο της ζωης σου...
ο αγωγιατης δεν ανταπατνησε,,, αλωστε χρειαζονταν τις ανασες του για το κουπι...
ετσι μετα απο λιγο ο δασκαλος του ειπε=
γεωμετρια ξερεις ?????
ο αγωγιάτης καταλαβε με τι μαλακα ειχε να κανει αλλα αρκεστηκε να
πει απλα = οχι δεν ξερω....
ο δασκαλος δεν εχασε την ευκαιρια και ειπε=
αν δεν ξερεις ουτε γεωμετρια τοτε εχεις χασει και το δευτερο τεταρτο της ζωης σου...
ο αγωγιάτης αντι να ανταπαντήσει αυξησε τους ρυθμους στο κουπι γιατι ειδε οτι ο καιρος στο μπουγαζι αγριευε γοργα....
ο δασκαλος φυσικα δεν ειχε καποιο ανχος μιας και το κυμα που αυξηθηκε το θεωρησε φυσιολογικο.... ουτε φυσικα μπορουσε
να καταλαβει το ανχος του βαρκαρη που ειχε πια αυξησει τον ρυθμο του πολυ προκειμενου να περασει το μπουγαζι πριν η ''κατεβασια'' απο τις ''κασανδρες'' τους παρασυρει ή τους βουλιαξει...άλλωστε ουτε
ηξερε τι σημενει κουπι ή μυικος κάματος... αυτα τα ξερουν μονο
αυτοι που δουλευουν...
ο μαλακας ο δασκαλος θεωρησε οτι ο βαρκαρης ζορίζονταν για να αποδηξει στον δασκαλο την αξια του
[ισως και να ειχε συνηδητοποιησει την αξια του γεροδεμενου βαρκαρη και η ζηλια του τον εκανε να προχωρησει και στη επομενη μαλακια του...]
ετσι λεει ο δασκαλος = τουλαχιστον γραμματικη και ορθογραφια ξερεις ?? ή δεν ξερεις ουτε το ονομα σου να γραφεις ??
ο βαρκαρης που ειχε ''γαμηθει'' στο κουπι σταματησε για λιγο και αφου ''βρηκε'' την ανασα του ειπε
στον δασκαλο =
ακου δασκαλε.... εγω ειμαι φτωχος και απο φτωχη οικογενεια και απο μικρο παιδι βωηθαω τον πατερα μου που και αυτος ηταν φτωχος και
το μονο που ξερω ειναι να ψαρευω και να καλλιεργω την γη... ουτε χρονο ειχα για να παω στο σχολειο ουτε χρηματα...
ο δασκαλος ανταπαντησε... = αν δεν ξερεις γραματικη εχεις χασει και το τριτο τεταρτο της ζωης σου......
ο βαρκαρης κοιταξε λιγο την ''καταβασια'' και συνηδητοποιησε οτι δεν ηταν απλη κατεβασια αλλα ''αραγανι''....
ετσι γυρισε στον δασκαλο και του ειπε=
δασκαλε..... κολυμπι ξερεις ????
ο δασκαλος χωρις να χασει καιρο αμεσα και με ακαδημαικη εφραδια ειπε στον βαρκαρη... =
εγω δεν ειμαι σαν εσενα.. φτωχος και βρομιαρης... εγω περασα την ζωη μου χωμενος μεσα σε βιβλια και γνωσεις και δεν χρειαστικε να ''μαθω κολυμπι''...
ο βαρκαρης τοτε απλα ειπε στον δασκαλο.... =
δασκαλακο ενα εχω μονο να σου πω... αν δεν ξερεις κολυμπι.....εχασες και τα τεσσερα τεταρτα της ζωης σου...
και βουτηξε στην θαλασσα και με γρηγορες απλωτές κατευθύνθηκε προς την σκιαθο που απηχε περιπου ενα μιλι....γιατι
το ''αραγανι'' παρεσυρε την βαρκα προς τα ανοιχτα οπου και την βουλιαξε με 3-4 κυματα....
*κατεβασια = καταιγιδα με βροχή
*κασανδρες = οι χερσόνησοι της Χαλκιδικής
*αραγανι = αιφνιδιο θαλάσσιο φαινομενο με ακραία αποτελέσματα
*απλωτη = ταχυ κολυμπι με γρηγορες και ανοιχτες κινησεις των χεριων
*αγωγιάτης = - ο -το αγωι-μεταφορέας - φορτιο
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης