ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια
+20
maiklkf
spurosa
Πέτρος48
nickbillzoes
ΛΥΚΟΝΙ
kitrinhs
robo ibo
tsimpidas
klik-01
ΣΑΒΒΑΣ
thomas lpg
sv3.Δημητρης
TZAK KLIK
SV2
radioer. sv3. Δημητρης
NIKDOUL
markos
_ab
Φανης
-nikos-
24 απαντήσεις
Σελίδα 16 από 23
Σελίδα 16 από 23 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Απ: ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια
Καλημέρα στην παρέα, Talon μπράβο πολύ ωραία συγχαρητήρια, εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
spurosa- Αριθμός μηνυμάτων : 46
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2016
Αν περιμενεις απο μενα σωθηκες.Τη φτερωτη καθετου αξονα(που ειχα βαλει φωτο) εχω σταματησει να την ψαχνω πριν απο κατι μηνες.Αυτο που πρεπει να κανω πριν απο ολα ειναι να φτιαξω ενα μοτερ της προκοπης και μετα βλεπουμε.spurosa έγραψε:Καλημέρα στην παρέα, Talon μπράβο πολύ ωραία συγχαρητήρια, εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
Σημερα βρηκα ενα δυνατο γρυλο και λεω να φτιαξω την πρεσα μηπως και ανοιξω το ροτορα που δεν ανοιγε χωρις να χαλασω τον αξονα.
Βρηκα ενα παλιοτερο βιντεακι (δεν εχω κατι καλιτερο) με διαφορετικα φτερα και το βαζω.Συνθηκες απνοιας και ομως γυριζει.
https://youtu.be/uPa9iSV6uIk
jeepap- Αριθμός μηνυμάτων : 69
Ημερομηνία εγγραφής : 29/07/2016
εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
Και από μένα σώθηκες ! . Πήρα τηλέφωνο τον φίλο να μάθω πότε θα ξαναπάει στο κτήμα για να πάρω πάλι πίσω τα πτερύγια και να τα μεταφέρω πάλι στο εργαστήριο που είναι 20 χιλιόμετρα μακριά , για να προσθέσω και άλλα 6 πτερύγια / να βάλω δοκιμαστική τροχαλία με ιμάντα ή αλυσίδα κάνοντας και μια βάση για υποψήφια μοτέρ .
Ο φίλος μου όπως μου είπε προσπάθησε να σταματήσει τα πτερύγια με σωληνοκάβουρα πιάνοντας το από τον άξονα και δεν σταματούσε .
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά , μπορεί να γυρίζει με λίγες στροφές αλλά η δύναμη του υπάρχει και περιμένει να αξιοποιηθεί.
Spurosa δεν κάνεις ένα δικό σου? έστω μικρότερο . Οι δικές μας ρόδες είναι διαμέτρου 57 εκατοστά με μπουριά για πτερύγια Φ12cm .
Μπορείς να βάλεις ρόδες μικρότερες 16 ιντσών και μπουριά Φ8 εκατοστά . Δεν θα γίνει κάτι τεράστιο , αλλά είναι ότι πρέπει για δοκιμές .
Όσοι έχουν καταφέρει κατασκευές με καθέτου άξονα και με μόνο σκέτα πτερύγια , έχουν βάλει χειροποίητα μοτέρ με σκέτα πηνία και μαγνήτες .
Όμως με αυτόν τον τρόπο είναι αλλιώς .
Πάρε για πείραμα έναν παλιό ανεμιστήρα αν έχεις σαν τον παρακάτω
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=49159
Βγάλε τις λαμαρίνες που έχει γύρω γύρω και κάνε δοκιμή στον αέρα με σκέτα τα πτερύγια , θα απογοητευτείς
Τώρα βάλε πάλι πίσω τις εξωτερικές λαμαρίνες και στο στόμιο εισαγωγής αέρα πρόσθεσε ένα μεγάλο τραπεζοειδές χωνί .. η διαφορά θα σε εκπλήξει . Όχι μόνο στην ταχύτητα αλλά και στην ροπή . Αυτό το πράγμα περίπου κάνουμε και εδώ .
Πέτρος48- Αριθμός μηνυμάτων : 182
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013
Οκ συνέχισε τις προσπάθειες και στην πορεία βλέπεις .
Και ένα ενδιαφέρον βίντεο από έναν πιο τρελό και από μένα , όπου προσπαθεί να κάνει την κατασκευή του όταν έχει πολύ δυνατό αέρα να μετριάζεται αυτόματα η ταχύτητα , έχει πλάκα πάντως .
Και ένα ενδιαφέρον βίντεο από έναν πιο τρελό και από μένα , όπου προσπαθεί να κάνει την κατασκευή του όταν έχει πολύ δυνατό αέρα να μετριάζεται αυτόματα η ταχύτητα , έχει πλάκα πάντως .
Οπότε έχει καλή δύναμη με καδένα και γρανάζια ποδηλάτου για να αυξηθούν η στροφές θα είναι τέλια.Πέτρος48 έγραψε:Ο φίλος μου όπως μου είπε προσπάθησε να σταματήσει τα πτερύγια με σωληνοκάβουρα πιάνοντας το από τον άξονα και δεν σταματούσε .εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
Τα μπουριά πώς τα έκοψες στη μέση;spurosa έγραψε:Οπότε έχει καλή δύναμη με καδένα και γρανάζια ποδηλάτου για να αυξηθούν η στροφές θα είναι τέλια.Πέτρος48 έγραψε:Ο φίλος μου όπως μου είπε προσπάθησε να σταματήσει τα πτερύγια με σωληνοκάβουρα πιάνοντας το από τον άξονα και δεν σταματούσε .εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
Οπότε έχει καλή δύναμη με καδένα και γρανάζια ποδηλάτου για να αυξηθούν η στροφές θα είναι τέλια.
Σκέψου να το δουλέψεις με πείσμα και πάθος και να το καταφέρεις σε διπλάσιο μήκος / πιο ενισχυμένο .
Έχει την δική του κουλτούρα και δυσκολίες όπως η περιστρεφόμενη βάση που την αφήνω τελευταία αλλά δεν είναι κάτι αδύνατο για τους περισσότερους.
Τα μπουριά πώς τα έκοψες στη μέση;
Ξεκινάς από την κατά μήκος ραφή που έχει , μετράς τα 2 ήμισυ (περιφέρειας του κύκλου με το μέτρο ) για να βρεις τα σημεία της απέναντι πλευράς της ραφής και τα σημειώνεις , μετά με έναν μεγάλο ίσιο χάρακα σημαδεύεις τα σημεία με μια γραμμή και κόβεις σε ίσα μέρη με λεπτή πέτρα ταχυτροχού.
Αργότερα φτιάχνεις μια κυκλική λαμαρίνα διαμέτρου Φ 12 (όσο είναι η διάμετρος στο μπουρί και λίγο λιγότερο να μπαίνει μέσα στην εσωτερική διάμετρο στο μπουρί ) π.χ. 11,8 εκατοστά για να φτιάξεις 2 μισοφέγγαρα για να γίνουν καπάκια που θα συγκρατήσουν το μπουρί στις ρόδες . + μια πατούρα από ίσια λαμαρίνα (την οποία θα την λυγίσεις σύμφωνα με την διάμετρο του μπουριού και στην κυκλική πλευρά του μισοφέγγαρου / θα κολληθεί / και αργότερα για να πιαστεί με πιρτσίνια ή βίδες .
" />
Αν σε μπέρδεψα τότε για απλούστευση φαντάσου ένα κουτί κονσέρβας χωρίς το καπάκι και το κόβεις σε 2 μισοφέγγαρα για να γίνουν βάσεις να στερεωθεί το μπουρί στην ζάντα της ρόδας ποδηλάτου με βίδες . Η Μπλε γραμμή στο παραπάνω σχέδιο είναι το μέσο όπου θα βιδωθεί στην ζάντα της ρόδας .
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Πέτρος48 στις Πεμ Σεπ 22, 2016 11:30 pm, 1 φορά
Και κάτι άλλο , στην κατασκευή έβαλα κεντρικό άξονα με 2 έξτρα ρουλεμάν συρόμενης πόρτας .
Αλλά έχω δει και κατασκευές που δεν βάζουν κεντρικό άξονα αλλά τους δικούς τους άξονες που είχαν οι ρόδες ποδηλάτου χωρίς κεντρικό και ενιαίο άξονα , και για την μετάδοση της κίνησης απλά χρησιμοποίησαν στην μία ρόδα αυτή που είναι πίσω με τα γρανάζια στο ποδήλατο και έπαιρναν την κίνηση απευθείας με αλυσίδα .
Όπως θέλεις το κάνεις , τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά .
Αλλά έχω δει και κατασκευές που δεν βάζουν κεντρικό άξονα αλλά τους δικούς τους άξονες που είχαν οι ρόδες ποδηλάτου χωρίς κεντρικό και ενιαίο άξονα , και για την μετάδοση της κίνησης απλά χρησιμοποίησαν στην μία ρόδα αυτή που είναι πίσω με τα γρανάζια στο ποδήλατο και έπαιρναν την κίνηση απευθείας με αλυσίδα .
Όπως θέλεις το κάνεις , τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά .
Προσοχή !! Το ξέχασα και το θυμήθηκα τώρα ...
ορισμένα μπουριά κυρίως αυτά που είναι γαλβανιζέ αν τα κόψεις κατά μήκος διαλύεται η κυκλάδα τους . και συγγνώμη . Τα βαμμένα είναι λίγο καλύτερα .
Θυμήθηκα ότι μετά πήγα σε αυτούς που τα φτιάχνουν μόνοι τους με τσίγκο και μου τα έφτιαξε απευθείας σε 2 μισά κατά μήκος , η τιμή τους ήταν ίδια με το να αγόραζα τα μπουριά ολόκληρα . Διαφορετικά βάζεις Pvc.
ορισμένα μπουριά κυρίως αυτά που είναι γαλβανιζέ αν τα κόψεις κατά μήκος διαλύεται η κυκλάδα τους . και συγγνώμη . Τα βαμμένα είναι λίγο καλύτερα .
Θυμήθηκα ότι μετά πήγα σε αυτούς που τα φτιάχνουν μόνοι τους με τσίγκο και μου τα έφτιαξε απευθείας σε 2 μισά κατά μήκος , η τιμή τους ήταν ίδια με το να αγόραζα τα μπουριά ολόκληρα . Διαφορετικά βάζεις Pvc.
Spuroza θελω να σου επισημανω τα παρακατω στην περιπτωση που δεν εχεις σκεφτει κατι.spurosa έγραψε:Τα μπουριά πώς τα έκοψες στη μέση;spurosa έγραψε:Οπότε έχει καλή δύναμη με καδένα και γρανάζια ποδηλάτου για να αυξηθούν η στροφές θα είναι τέλια.Πέτρος48 έγραψε:Ο φίλος μου όπως μου είπε προσπάθησε να σταματήσει τα πτερύγια με σωληνοκάβουρα πιάνοντας το από τον άξονα και δεν σταματούσε .εγώ περιμένω από τον Πέτρο και το JEEPAP εξελίξεις για καθέτου άξονα.
Η συγκεκριμενη κατασκευη δεν μπορει να μπει σε ιστο (η δεν ειναι ευκολο για να ακριβολογω)αρα θα πρεπει να εχεις το καταλληλο σημειο για να την τοποθετησεις.
Γενικα οι καθετου αξονα δεν πιανουν πολλες στροφες(τι να κανουμε δεν εχουμε και τον αερα του προηγουμενου βιντεο) και με τα γραναζια κατα τη γνωμη μου αντε να τις 2πλασιασεις η το πολυ 3πλασιασεις και αυτο εξαιτιας των χωνιων και της δοκιμης του Πετρου.Αρα θα πρεπει να εχεις το καταλληλο μοτερ.
Και υπαρχει μια δυσκολια(που στην επεσημανε και ο Πετρος) στην κατασκευη του μηχανισμου προσανατολισμου.Θελει καλο ζυγισμα η ολη κατασκευη και να σκεφτεις τι θα βαλεις στην βαση.Ισως ενα κωνικο ρουλεμαν;Δεν ξερω.............
Τα μπουρια παντος κοβονται ευκολα και με ψαλιδι λαμαρινας που χρησιμοποιουν για τις γυψοσανιδες.
Μπορει να σου φαινονται αυτονοητα ολα αυτα,αλλα η προθεση μου ηταν μονο να βοηθησω.......
Καλη επιτυχια
Η συγκεκριμενη κατασκευη δεν μπορει να μπει σε ιστο
Μια διευκρίνιση δεν μπορεί να μπει σε πρόχειρο ιστό αν γίνει μεγάλο και όχι 85 εκατοστά (1 μέτρο με τις εξωτερικές λαμαρίνες ) που είναι η παρούσα κατασκευή . Η κατασκευή τόσες μέρες που ήταν πιασμένη πρόχειρα πάνω στο τραπέζι και ανεμόδερνε για καιρό δεν παρ εκτράπηκε της θέσης του . Το δε βάρος του το σηκώνεις με το ένα χέρι .
Αν γίνει όμως μεγάλο όπως στο γνήσιο βίντεο όπου το αντέγραψα και δεν ξεκαθαρίζεται το κανονικό του μέγεθος και το βλέπω να είναι από 1,5 μέχρι 2 μέτρα . Τότε πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρή και ενισχυμένη κατασκευή της περιστρεφόμενης βάσης .
Γενικα οι καθετου αξονα δεν πιανουν πολλες στροφες
Οι σκέτες καθέτου άξονα εννοείς όπου τρώνε και τον αντίθετο αέρα στα άλλα μισά πτερύγια ... που εκείνες ουδεμία σχέση έχουν με την δική μου κατασκευή.
Ούτε και οι υδροστρόβιλοι που κινούνται με το νερό έχουν πολλές στροφές αλλά τα βγάζουν πέρα . Και εκεί παίζει ο παράγοντας της ροπής
Καλημέρα για μπουρί σκέφτηκα να βάλω υδρορροή αλουμινίου που είναι μισοφέγγαρο όσο για την περιστροφή σε μουαγε από τρέιλερ με ένα μέτρο ιστό εφόσον είμαι ψηλα, για τροχούς φύλλο λαμαρίνας το σημείο που θα τοποθετηθεί ταράτσα έβδομου ορόφου Το μοτέρ είναι δυναμό τι γνώμη σαςjeepap έγραψε:
Η συγκεκριμενη κατασκευη δεν μπορει να μπει σε ιστο (η δεν ειναι ευκολο για να ακριβολογω)αρα θα πρεπει να εχεις το καταλληλο σημειο για να την τοποθετησεις.
Spurosa σκέψου τα καλά , είμαστε νήπια ακόμα σε τέτοιου είδους κατασκευή , η υδρορροή είναι και αυτή μια ιδέα αλλά δες τι κάνουν και κάποιοι άλλοι σκύλαροι
Ιδέες πολλές , πάθος και μεράκι χρειάζεται , και για μένα κυρίως ο χρόνος μου λείπει λόγο δουλειάς . Πέρα από τα κατά που έχει η κατασκευή αν τελειοποιηθεί μπορεί να παράγει με πιο χαμηλούς ανέμους σε σύγκριση με άλλες κατασκευές επειδή έχει μια ανώτερη ροπή και πιο καλή τεχνική αυτόματης αύξησης ταχύτητας του ανέμου . Σχεδόν δεν μετράει η επιφάνεια πρόπτωσης του ανέμου στα πτερύγια , αλλά και η επιφάνεια του χωνιού που είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την επιφάνεια των πτερυγίων. Αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. (πρόσεξε ιδιαίτερα στο παραπάνω βίντεο την συγκεκριμένη ταχύτητα που έχει σε συνδυασμό με τα δέντρα που φαίνονται πίσω ) και άσε να λένε " θέλει δυνατό αέρα " ...
Ιδέες πολλές , πάθος και μεράκι χρειάζεται , και για μένα κυρίως ο χρόνος μου λείπει λόγο δουλειάς . Πέρα από τα κατά που έχει η κατασκευή αν τελειοποιηθεί μπορεί να παράγει με πιο χαμηλούς ανέμους σε σύγκριση με άλλες κατασκευές επειδή έχει μια ανώτερη ροπή και πιο καλή τεχνική αυτόματης αύξησης ταχύτητας του ανέμου . Σχεδόν δεν μετράει η επιφάνεια πρόπτωσης του ανέμου στα πτερύγια , αλλά και η επιφάνεια του χωνιού που είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την επιφάνεια των πτερυγίων. Αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. (πρόσεξε ιδιαίτερα στο παραπάνω βίντεο την συγκεκριμένη ταχύτητα που έχει σε συνδυασμό με τα δέντρα που φαίνονται πίσω ) και άσε να λένε " θέλει δυνατό αέρα " ...
Ενδιαφερον γιατι μαζευει και τον ανοδικο αερα απο την κεκλιμενη σκεπη το θεμα ειναι οταν φυσαει απο την αντιθετη κατευθυνση τι γινεται;Εκτος και αν ειναι δοκιμη σε ημιτελη κατασκευη, αν και απο το καλωδιο που φευγει απο το μοτερ δεν φαινεται κατι τετοιο
Spuroza αφου εχεις την καταλληλη θεση για να την βαλεις προχωρα.Η υδροροη αλουμινιου ακουγεται πολυ καλη επιλογη.Τι παχος εχει,και ποσο διαμετρο;To μοτερ σου ποσο βγαζει με το χερι; Επισης θα μπορουσες να το δοκιμασεις γυριζοντας το "μια στροφη το δευτερολεπτο".Αν βγαζει τα 14 βολτ νομιζω δεν χρειαζεσαι γραναζια.spurosa έγραψε:Καλημέρα για μπουρί σκέφτηκα να βάλω υδρορροή αλουμινίου που είναι μισοφέγγαρο όσο για την περιστροφή σε μουαγε από τρέιλερ με ένα μέτρο ιστό εφόσον είμαι ψηλα, για τροχούς φύλλο λαμαρίνας το σημείο που θα τοποθετηθεί ταράτσα έβδομου ορόφου Το μοτέρ είναι δυναμό τι γνώμη σαςjeepap έγραψε:
Με το χέρι βγάζει 7.5-8v υδρορροή έχει σε δυο 12,5 και 14 πόντους διάμετρο, και 1,3 χιλιοστά πάχος.jeepap έγραψε:
Η υδροροη αλουμινιου ακουγεται πολυ καλη επιλογη.Τι παχος εχει,και ποσο διαμετρο;To μοτερ σου ποσο βγαζει με το χερι;
Μπορεί να είναι το σπίτι του περιστρεφόμενο !!!jeepap έγραψε:Ενδιαφερον γιατι μαζευει και τον ανοδικο αερα απο την κεκλιμενη σκεπη το θεμα ειναι οταν φυσαει απο την αντιθετη κατευθυνση τι γινεται;
" />
[url=][/url]
Καλοοοοό.............Πέτρος48 έγραψε:Μπορεί να είναι το σπίτι του περιστρεφόμενο !!!
" />
[url=][/url]
Με 1,3 παχος και για μηκος εως 1 μετρο νομιζω ειναι πολυ καλα.Το ημικυκλιο νευρωνει και απο μονο του. Ειχα δοκιμασει με 1χιλ αλουμινιο σε ισια φτερα και ηθελε παραπανω.spurosa έγραψε:Με το χέρι βγάζει 7.5-8v υδρορροή έχει σε δυο 12,5 και 14 πόντους διάμετρο, και 1,3 χιλιοστά πάχος.
Το ζητουμενο ειναι να μην καμπτονται και απορροφουν μερος της ενεργειας απο τον αξονα.Για το μοτερ θα δειξει....νομιζω τις 60 στρ/λεπτο που σου ειπα να το τεσταρεις μπορεις να τις εχεις ανετα με αυτη τη κατασκευη.
Talon αν μου επιτρέπεις την άποψη μου , τα πτερύγια που πρέπει να φτιάξεις είναι αυτά .
https://www.youtube.com/watch?v=lrtyg6kO_P0
Έχουν μικρή γωνία κλίσης . (ακόμη και πλησιάζοντας προς το κέντρο της βάσης Hub όπου τα Pvc δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο) .
Για να μπορέσει να βάλει μακριά πτερύγια έβαλε αν και κάπως ανεπιθύμητα , ακτίνες μέχρι το μέσον των πτερυγίων .
Άφησε την δυνατότητα στα πτερύγια να μπορεί να ρυθμίσει την γωνία κλίσης για τις δοκιμές του ανάλογα στο μοτέρ . Τι λες σε παίρνει να το κάνεις έτσι?
Ρε παιδιά κάποιος μας αντέγραψε και το παρουσίασε σε δημόσιο χώρο !
https://www.youtube.com/watch?v=lrtyg6kO_P0
Έχουν μικρή γωνία κλίσης . (ακόμη και πλησιάζοντας προς το κέντρο της βάσης Hub όπου τα Pvc δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο) .
Για να μπορέσει να βάλει μακριά πτερύγια έβαλε αν και κάπως ανεπιθύμητα , ακτίνες μέχρι το μέσον των πτερυγίων .
Άφησε την δυνατότητα στα πτερύγια να μπορεί να ρυθμίσει την γωνία κλίσης για τις δοκιμές του ανάλογα στο μοτέρ . Τι λες σε παίρνει να το κάνεις έτσι?
Ρε παιδιά κάποιος μας αντέγραψε και το παρουσίασε σε δημόσιο χώρο !
ΠΕΤΡΟ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ...
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΤΙΣ ΦΤΕΡΩΤΕΣ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΤΙΣ ΦΤΕΡΩΤΕΣ
Talon- Αριθμός μηνυμάτων : 177
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2016
Τελικα εκανα την πρεσα.Λιγο βαρια κατασκευη αλλα δεν γινοταν αλλιως,δεν αντεχε στην πιεση.
Τα καπακια του ροτορα πρεπει να ηταν κολλημενα και ανοιξαν με σκασιμο,μια και εξω.
Τωρα μπαινουν σφηνωτα.Θα χρειαστει να τα κολλησω οταν βαλω τον μαγνητη;
Στην φωτο φαινεται το μεσαιο πως εχει γινει.Δεν νομιζω να ισιωνει και δεν ξερω αν μπορω να το βαλω ετσι, αλλα τουλαχιστον σωθηκε ο αξονας.
Τωρα τι κανουμε με μαγνητη;Εχει κανενας στην Ελλαδα;Λιγο που το εψαξα βρηκα αλλα με διαμετρο αξονα <16,6
Μηπως ενδιαφερεται και κανενας αλλος να παραγγειλουμε τους 3 απο Γερμανια;
Δεν βιαζομαι ιδιαιτερα,γιατι τις επομενες μερες εως 21-10 θα ειμαι Κρητη.
Τα καπακια του ροτορα πρεπει να ηταν κολλημενα και ανοιξαν με σκασιμο,μια και εξω.
Τωρα μπαινουν σφηνωτα.Θα χρειαστει να τα κολλησω οταν βαλω τον μαγνητη;
Στην φωτο φαινεται το μεσαιο πως εχει γινει.Δεν νομιζω να ισιωνει και δεν ξερω αν μπορω να το βαλω ετσι, αλλα τουλαχιστον σωθηκε ο αξονας.
Τωρα τι κανουμε με μαγνητη;Εχει κανενας στην Ελλαδα;Λιγο που το εψαξα βρηκα αλλα με διαμετρο αξονα <16,6
Μηπως ενδιαφερεται και κανενας αλλος να παραγγειλουμε τους 3 απο Γερμανια;
Δεν βιαζομαι ιδιαιτερα,γιατι τις επομενες μερες εως 21-10 θα ειμαι Κρητη.
Talon δεν ειναι πιο ευκολο να κανεις τις δοκιμες σου χαμηλα;Θυμαμαι απο το βιντεο που εβαλες ηταν ανοιχτη περιοχη, και αναρωτιομουν γιατι ηθελες να βαλεις 8μ ιστο.Talon έγραψε:ΠΕΤΡΟ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ...
Νομιζω αν μιλαμε για την περιοχη του βιντεο,οτι δεν θα εχεις αισθητη διαφορα στην αποδοση,ανεβαζοντας το.
Εκτος και αν εχεις στο μυαλο σου καποια κατασκευη για ευκολο ανεβοκατεβασμα.
jeepap ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 8 ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ Ο ΙΣΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΟΥ. Ο ΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΟΝΩΣΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ.
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ;
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Talon στις Τρι Σεπ 27, 2016 12:14 am, 1 φορά
Talon- Αριθμός μηνυμάτων : 177
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2016
Οποτε εχεις και ευκολη προσβαση.Πολυ καλο.Talon έγραψε:jeepap ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 8 ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ Ο ΙΣΤΟΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΟΥ. Ο ΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΟΝΩΣΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ.
Ναι χρειαζεται να το καλυψεις με κατι, και τελευταια καπου διαβασα οτι οι μαγνητες νεοδυμιου ειναι ευαισθητοι στην υγρασια και καλα ειναι να βαφονται(δεν ξερω με τι)αν ειναι να χρησιμοποιηθουν σε εξωτερικο χωρο γιατι οξειδωνονται.
Ενοειται οτι δεν θα το καλυψεις τελειως γιατι πρεπει να αεριζεται για να ψηχεται.Να σε ρωτησω,την φτερωτη που ειχε για αυτο το λογο στο δυναμο τη ξαναβαλες;Ηταν εσωτερικη;
Σελίδα 16 από 23 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Παρόμοια θέματα
» ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια...
» ΔΥΝΑΜΟ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
» Ηλεκτροκοληση απο δυναμο αυτοκινητου
» Χρησιμοποιηση dummy load σε ανεμογεννητρια.
» ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ
» ΔΥΝΑΜΟ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
» Ηλεκτροκοληση απο δυναμο αυτοκινητου
» Χρησιμοποιηση dummy load σε ανεμογεννητρια.
» ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ
Σελίδα 16 από 23
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης