ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια
+20
maiklkf
spurosa
Πέτρος48
nickbillzoes
ΛΥΚΟΝΙ
kitrinhs
robo ibo
tsimpidas
klik-01
ΣΑΒΒΑΣ
thomas lpg
sv3.Δημητρης
TZAK KLIK
SV2
radioer. sv3. Δημητρης
NIKDOUL
markos
_ab
Φανης
-nikos-
24 απαντήσεις
Σελίδα 17 από 23
Σελίδα 17 από 23 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Απ: ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια
ΤΗΝ ΦΤΕΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ Ο ΡΟΤΟΡΑΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΑ ΨΗΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!
Talon- Αριθμός μηνυμάτων : 177
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2016
Τωρα και το χειμωνα σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα αλλα το κατακαλοκαιρο μεσα στον ηλιο δεν ξερω ποσο μπορει να ζεσταινεται.
Και νομιζω αυτοι οι μαγνητες ειναι για μεχρι 80 βαθμους.
Καμια ιδεα κανενας..............
jeepap- Αριθμός μηνυμάτων : 69
Ημερομηνία εγγραφής : 29/07/2016
jeepap έγραψε:Τωρα και το χειμωνα σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα αλλα το κατακαλοκαιρο μεσα στον ηλιο δεν ξερω ποσο μπορει να ζεσταινεται.
σκίαστρο.
Καλησπέρα μια ιδέα που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα είναι και ο πετροβαμβακας είναι μονωτικό που ποτέ δεν θα έχεις εξωτερικά προβλήματα θερμοκρασίας προσοχή !!! πρέπει να αερίζετε εμπρός και πίσω
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΤΡΟ
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΦΟΡΤΗΣΗΣ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΠΛΕΟΝ!!!
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΦΟΡΤΗΣΗΣ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΠΛΕΟΝ!!!
Ωραιος.......αν και δεν το σκεπασες.Θα μπορουσες ευκολα να βαλεις ενα πλαστικο καλυμα πχ απο ενα πλαστικο γλαστρακι.
Να σε ρωτησω τι διαστασεις ειχε η συσκευασια του μαγνητη που σου εστειλαν,Ρωταω για το αν θα μπορουσε καποις που θα ερθει απο Γερμανια να μου το φερει μαζι του.
Περιμενουμε και τις μετρησεις ...............
Να σε ρωτησω τι διαστασεις ειχε η συσκευασια του μαγνητη που σου εστειλαν,Ρωταω για το αν θα μπορουσε καποις που θα ερθει απο Γερμανια να μου το φερει μαζι του.
ΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ JEEPAPjeepap έγραψε:Ωραιος.......αν και δεν το σκεπασες.Θα μπορουσες ευκολα να βαλεις ενα πλαστικο καλυμα πχ απο ενα πλαστικο γλαστρακι.
Η ΚΟΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 500Χ500Χ500ΧΙΛ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
Τι ακριβως κανει αυτος ο ρυθμιστης;Σταθεροποιει την ταση στα 14 βολτ η διακοπτει και το κυκλωμα οταν φορτισει η μπαταρια;
Αν δεν γυριζει η βγαζει λιγοτερη ταση απο την μπαταρια διακοπτει την επιστροφη του ρευματος;
Αν δεν γυριζει η βγαζει λιγοτερη ταση απο την μπαταρια διακοπτει την επιστροφη του ρευματος;
Ευχαριστω Talon μαλον ειναι μεγαλο για να του ζητησω να μου το φερει.Talon έγραψε:ΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ JEEPAPjeepap έγραψε:Ωραιος.......αν και δεν το σκεπασες.Θα μπορουσες ευκολα να βαλεις ενα πλαστικο καλυμα πχ απο ενα πλαστικο γλαστρακι.
Η ΚΟΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 500Χ500Χ500ΧΙΛ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟjeepap έγραψε:Τι ακριβως κανει αυτος ο ρυθμιστης;Σταθεροποιει την ταση στα 14 βολτ η διακοπτει και το κυκλωμα οταν φορτισει η μπαταρια;
https://doityourself123.forumgreek.com/t78p25-topic#4897
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ COURIER ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 300Χ200Χ200ΧΙΛ.
Μπραβο Νικο αν καταλαβα καλα "τα κανει ολα και συμφερει"
ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ Ο ΦΙΛΟ ΜΑΣ Ο JEEPAP
Πολυ καλο βιντεο !!!
ακομη καλύτερη ομως ειναι η απόδοση στο βολτομετρο !!!!
ακομη καλύτερη ομως ειναι η απόδοση στο βολτομετρο !!!!
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ https://www.youtube.com/watch?v=k0e2pMEcPjo) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ;;;
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ https://www.youtube.com/watch?v=k0e2pMEcPjo) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ;;;
νομιζω οτι η κατασκευη του καλογερακη αποτελει την καλυτερη επιλογη
για κατασκευη.
φυλο μολυβδου πουλανε με 6,5 ευρο το κιλο
το περνεις και το κοβεις με ψαλιδι.
οπως λεει και ο ιδιος η μπαταρια του δεν εχει την ιδια ποσοστοση σχεσης αμπερ ανα ωρα με τις εργοστασιακες λογο του οτι οι εργοστασιακες εχουν σκονη μολυβδου αντι για πλακες
αλλα αποδηδει 4πλασια ενεργεια εκκινησεως σε σχεση με τις εργοστασιακες,, οπως οι υπερπυκνωτες
και εχει χρονο ζωης ισως και 100 χρονια.
το καλυτερο στο βιντεο του Καλογερακη ειναι η επεξηγηση του πως μετατρεπεις δυο ιδιες πλακες σε θετικο και αρνητικο.
ενα βιντεο εδω που περιγραφει πως φτιαχνονται οι μπαταριες
βαθιας εκφορτισης
επισεις μπορεις να κανεις μπαταρια με οποιοδηποτε αλλο μεταλο
οπως =
σιδερο με ΙΝΟΧ
αλουμινιο με σιδερο
μολυβδος με ΙΝΟΧ κλπ... δυο διαφορετικα μεταλα αν βυθιστουν σε οξυ δημειουργουν ηλεκτρισμο.
για κατασκευη.
φυλο μολυβδου πουλανε με 6,5 ευρο το κιλο
το περνεις και το κοβεις με ψαλιδι.
οπως λεει και ο ιδιος η μπαταρια του δεν εχει την ιδια ποσοστοση σχεσης αμπερ ανα ωρα με τις εργοστασιακες λογο του οτι οι εργοστασιακες εχουν σκονη μολυβδου αντι για πλακες
αλλα αποδηδει 4πλασια ενεργεια εκκινησεως σε σχεση με τις εργοστασιακες,, οπως οι υπερπυκνωτες
και εχει χρονο ζωης ισως και 100 χρονια.
το καλυτερο στο βιντεο του Καλογερακη ειναι η επεξηγηση του πως μετατρεπεις δυο ιδιες πλακες σε θετικο και αρνητικο.
ενα βιντεο εδω που περιγραφει πως φτιαχνονται οι μπαταριες
βαθιας εκφορτισης
επισεις μπορεις να κανεις μπαταρια με οποιοδηποτε αλλο μεταλο
οπως =
σιδερο με ΙΝΟΧ
αλουμινιο με σιδερο
μολυβδος με ΙΝΟΧ κλπ... δυο διαφορετικα μεταλα αν βυθιστουν σε οξυ δημειουργουν ηλεκτρισμο.
spurosa- Αριθμός μηνυμάτων : 46
Ημερομηνία εγγραφής : 13/06/2016
Καλησπερα σε ολους
Πολυ ησυχια ρε παιδια.....Talon κανενα νεο,φορτιζεις καμια μπαταρια,ευχαριστημενος απο την αποδοση;
Γυρισα προχθες και λεω να φτιαξω το μοτερ.Παραγγειλα το μαγνητη, αυριο θα παω στο τορνο,και βλεπουμε.........
Πολυ ησυχια ρε παιδια.....Talon κανενα νεο,φορτιζεις καμια μπαταρια,ευχαριστημενος απο την αποδοση;
Γυρισα προχθες και λεω να φτιαξω το μοτερ.Παραγγειλα το μαγνητη, αυριο θα παω στο τορνο,και βλεπουμε.........
jeepap έγραψε:Καλησπερα σε ολους
Πολυ ησυχια ρε παιδια.....
καλησπερα και σε σενα,,
''έλλειψη χρημάτων=στάση εμπορίου'' ...αυτο οπως φενεται ισχύει σε ολα,,ακομη και στις ιδιοκατασκευες,,
η κριση τα επηρεάζει ολα.
Και για μενα δεν ειναι απαραιτητο το μοτερ αλλα σκεφτομαι μην πανε χαμενα τα δυναμο που ανοιξα,φτερωτες,κλπ
Τα καπακια ειναι ετοιμα και περιμενουν το μαγνητη
Νικο νομιζεις οτι θα χρειαστει να αλλαξω συνδεσμολογια στα πηνια(3 διπλα) ;
Ρωταω για να τα προετοιμασω οσο περιμενω
Και για μενα δεν ειναι απαραιτητο το μοτερ αλλα σκεφτομαι μην πανε χαμενα τα δυναμο που ανοιξα,φτερωτες,κλπ
Τα καπακια ειναι ετοιμα και περιμενουν το μαγνητη
jeepap έγραψε:Τα καπακια ειναι ετοιμα και περιμενουν το μαγνητη
θα τα αφησεις οπως ειναι προς το παρον.
για να κανεις τετεια συνδεση εν σειρα θα πρεπει να εχεις τους μαγνητες στην διαθεση σου για να βρεις πιο ακρο του πηνιου θα συνδεσεις με το αλλο.
Τελοσπαντον μια και εχω δυο στατορες εβγαλα εξω τα καλωδια στον ενα.
Σκεφτομαι οτι αν τα διπλα πηνια πρεπει να συνδεονται μαζι εχω μονο μια επιλογη,να τα συνδεσω εν σειρα και να παρω μια φαση.
Νομιζεις οτι μπορει να δουλεψουν σαν εξι διαφορετικα πηνια και ψαχνοντας τους συνδιασμους να παρω δυο η τρεις φασεις;
Τελοσπαντον μια και εχω δυο στατορες εβγαλα εξω τα καλωδια στον ενα.
Σκεφτομαι οτι αν τα διπλα πηνια πρεπει να συνδεονται μαζι εχω μονο μια επιλογη,να τα συνδεσω εν σειρα και να παρω μια φαση.
Νομιζεις οτι μπορει να δουλεψουν σαν εξι διαφορετικα πηνια και ψαχνοντας τους συνδιασμους να παρω δυο η τρεις φασεις;
Πηρα ενα σπρει "αλουμινιου ψευδαργυρου"γραφει, και λεω να περασω και το μαγνητη πριν τον βαλω.
Ξερει κανενας αν ειναι ενταξει;
Ξερει κανενας αν ειναι ενταξει;
o μαγνητης ειναι χρωμιομενος για να μην σκουριαζει,, δεν θα πιασει η μπογια πανω του.
ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 3 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ 2-3 ΠΑΝΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ 0.55 ΕΥΡΩ/WATT ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΕΤΟΙΜΑ...
ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 3 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ 2-3 ΠΑΝΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ 0.55 ΕΥΡΩ/WATT ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΕΤΟΙΜΑ...
Talon έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ
ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ 0.55 ΕΥΡΩ/WATT .
πολυ καλη τιμη !!!! τελευταια φορα που το ειχα ψαξει εβγενε στο 1 ευρο ανα βαττ,, ριξε και την
διεύθυνση ?
» ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια...
» ΔΥΝΑΜΟ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
» Ηλεκτροκοληση απο δυναμο αυτοκινητου
» Χρησιμοποιηση dummy load σε ανεμογεννητρια.
» ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ
» ΔΥΝΑΜΟ -ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
» Ηλεκτροκοληση απο δυναμο αυτοκινητου
» Χρησιμοποιηση dummy load σε ανεμογεννητρια.
» ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ
Σελίδα 17 από 23
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης