Do It Yourself

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Do It Yourself
Do It Yourself
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια

+20
maiklkf
spurosa
Πέτρος48
nickbillzoes
ΛΥΚΟΝΙ
kitrinhs
robo ibo
tsimpidas
klik-01
ΣΑΒΒΑΣ
thomas lpg
sv3.Δημητρης
TZAK KLIK
SV2
radioer. sv3. Δημητρης
NIKDOUL
markos
_ab
Φανης
-nikos-
24 απαντήσεις

Σελίδα 6 από 23 Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Empty Απ: ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια

Δημοσίευση από -nikos- Πεμ Ιαν 14, 2016 8:31 am

Πέτρος48 έγραψε: 

Τι λες Νίκο ? να του τα φάμε τα 65 ευρώπουλα?  ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 2471202094

χεχεχε... kostalex εμεις εδω ήμαστε χομπιστες...και για αυτο ''βγάζουμε στην φόρα'' ολες τις τεχνικες και τα μυστικα μας... αν ήμασταν επαγγελματιες και θελαμε να 
βγαλουμε λευτα απο τις περιελιξεις [ή αλλες κατασκευες] δεν θα περιγραφαμε τον τροπο περιελιξης,,

θα δειχναμε το έτοιμο μοτερ και θα λεγαμε ''αυτό είναι, δώσε τόσα να στο φτιαξω''

εγω πρωτινω να προσπαθησεις να το φτιαξεις και αν πιστευεις οτι δεν θα τα καταφερεις 
τοτε πιο ευκολο ειναι να βρεις εναν φιλο σου που μπορει 
και να το φτιάξετε μαζι.

Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2960
Ημερομηνία εγγραφής : 29/05/2013

https://doityourself123.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Empty Απ: ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια

Δημοσίευση από ΛΥΚΟΝΙ Σαβ Ιαν 16, 2016 9:35 pm

Γεια σου πετρο και  απο μενα
επειδη διαβασα σχεδον σε μια μερα κ τις 53 σελιδες εγινε το κεφαλι μου κουρκουτι.
δηλαδη οσο ειναι το πλατος του πηνειου τοσο κ του μαγνητη η καταλαβα λαθος?¨

με εναν προχειρο υπολογισμο με τριπλους μαγνητες  θα χρειαστω 108χ0,20 =21,60 ευρω

εχω ενα φιλο που δουλευει σε μαγαζι με  περιελιξεις και λεει οτι δεν δινουν κ δεν πεζει πουθενα αλλου εδω στην περιοχη χαλκιδα

ΛΥΚΟΝΙ

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2015

Δημοσίευση από Πέτρος48 Κυρ Ιαν 17, 2016 8:34 pm

niko&petro skype λογαριασμο εχετε για να καταφερω να σας στειλω τις φωτογραφιες ευκολοτερα;;

Kostalex θα κάνεις το εξής .
1) έχεις την φωτογραφία π.χ. στην "επιφάνεια εργασίας " του υπολογιστή σου.
2) Στο νέο μήνυμα που θα ετοιμάσεις θα πατήσεις το κουμπί που λέει "εισαγωγή εικόνας "

3) Θα δεις και θα πατήσεις την "επιλογή αρχείου" (και θα βρεις το αρχείο φωτογραφίας που έχεις στην επιφάνεια εργασίας και θα πατήσεις "άνοιγμα" και μετά "upload now" 

4) Αμέσως θα σου βγάλει πιο κάτω μια γραμμή διεύθυνσης όπου βρίσκεται η φωτογραφία .
5) Θα μας  στείλεις αυτήν την γραμμή διεύθυνσης με "αντιγραφή και επικόλληση" μέσα στο κείμενο που μας γράφεις .

Πέτρος48

Αριθμός μηνυμάτων : 182
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013

Δημοσίευση από kitrinhs Δευ Ιαν 18, 2016 11:19 pm

Niko με ποσα λουκια διαφορα ειναι το ακρο U σε σχεση με το V ??Και αν μπρορεις θα ηθελα σε ενα πιο αναλυτικο σχεδιααγραμμα  με της γεφυρες ανορθωσης τον τροπο με τον οποιο συνδεονται..
-nikos- έγραψε:Παναγιώτη καλώς ηρθες στο φορουμ μας  ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 3689752291 

για να επανατυλιξω τον στατορα χρησιμοποιησα 0,5 πηνιοσυρμα 
και τα 
τα πηνια τα κατασκευασα τυλιγωντας τα πανω σε μια παλια φυσιγκα σιλικονης διοτι η διαμετρος του κυκλου της 
τεριαζει ακριβως με την επιθημητη διασταση των πηνιων

σχετικη φωτο=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Iiiiii97

η τεχνικη περιελιξης στην φυσιγγα ειναι απλη...
τιλιγουμε 80 σπειρες και απομονονοντας το πηνιακι με δεματικο τιλιγουμε αλλες 80 σπειρες
και μετα αλλες 80....και παει λεγοντας μεχρι να φτιαξουμε μια φαση.
μετα φτιαχνουμε αλλες δυο φασεις με τον ιδιο τροπο.

μετα οπως βλεπεις στην φωτογραφια 
βαζουμε τα πηνια ανα τρεις πυρηνες προκιμενου να τοποθετησουμε και τις αλλες δυο φασεις 
μιας και προκιτε για την πρωτη απο τις τρεις.

ο αριθμος των σπειρων που θα βαλουμε θα εξαρτηθει απο την χωρητικοτητα των κενων του στατορα 
που οπως βλεπεις στην φωτο 
πρεπει να χωρέσει δυο πηνια,, στον στατορα που εχεις θα χωρέσουν 80 σπειρες σε καθε πηνιο δηλ.= 160 πηνιοσυρματα..

το καθε πηνιο θα τοποθετηθει σε αντιθετη φορά απο το προηγουμενο 
οπως στην φωτο που σου παραθετω εδω=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Unti10

ο αριθμος των πηνιων θα ειναι οσα και τα δοντια του ροτορα.

η τελικη οψη θα φενεται καπως ετσι=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Iiiiii55

αφου φτιαξεις τις τρεις φασεις τοτε θα τις συνδεσεις σε συνδεσμολογια αστερα 

για τον τροπο συνδεσης αν εχεις απορειες εδω ειμαστε. afro

kitrinhs

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Ημερομηνία εγγραφής : 12/01/2016

Δημοσίευση από -nikos- Τρι Ιαν 19, 2016 8:48 am

kitrinhs έγραψε:Niko με ποσα λουκια διαφορα ειναι το ακρο U σε σχεση με το V ??Και αν μπρορεις θα ηθελα σε ενα πιο αναλυτικο σχεδιααγραμμα  με της γεφυρες ανορθωσης τον τροπο με τον οποιο συνδεονται..
-nikos- έγραψε:kitrinhs καλώς ηρθες στο φορουμ μας  ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 3689752291 

οπως βλεπεις στην φωτο καθε φαση καλυπτει 3 πυρηνες... αφήνει μεσα δυο κενα.. η επομενη φαση θα καλυψει παλι 3 πυρηνες καθως και η τριτη φαση.... 

αν δεν το καταλαβες φτιαχνωντας την πρωτη φαση θα καταλαβεις που θα μπουν οι αλλες δυο και ποσα ''λουκια'' απεχει η πρωτη φαση απο την δευτερη.

Admin

Δημοσίευση από -nikos- Τρι Ιαν 19, 2016 2:11 pm

Πέτρος48 έγραψε:Που μου κρυφτήκατε εσείς βρε (Λυκόνι  και Kostalex?) ήδη έπρεπε να μου δείξετε τα θελήματα και τις φωτογραφίες για να αρχίσουμε "παραγωγική " διαδικασία . Ας πούμε 10 μοτέρ την ημέρα .... ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 1746148819
(σε 1-2 μέρες νέο βίντεο με τεστ στο τελευταίο μοτέρ από τις τελευταίες φωτογραφίες πέρασα τους μαγνήτες και περιμένω να στεγνώσουν )

Πέτρο μην γίνεσαι σαρκαστικός....θημησου οταν εσυ πρωτοεπιασες πηνιοσυρμα στα χερια σου..
εφτιαχνες τοτε ''10 μοτερ την ημερα'' ??

Admin

Δημοσίευση από Πέτρος48 Τρι Ιαν 19, 2016 2:37 pm

Ναι αλλά τότε ξήλωνα 10 μοτέρ την ημέρα προσπαθώντας να τα καταλάβω και δεν είχα δίπλα μου βοήθεια εκτός της γνώσης του διαδικτύου. Όμως είχα θάρρος και ενδιαφέρον . 
Δεν γίνομαι σαρκαστικός απλός μου δίνεται η εντύπωση όταν ρωτάνε κάποια άτομα και τα βλέπω "φοβισμένα" ή "απομακρύνονται" το θεωρώ παράλογο να μην προσπαθήσουν , εκτός φυσικά της δικαιολογίας του οικονομικού.
Όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα , θα μπορούσα να τους πω να βάλουν μέχρι και μαγνήτες φεριτικούς που λέει ο λόγος , και τον ρότορα από ξύλο . 
Αρκεί να προσπαθήσουν να το κατασκευάσουν . Αργότερα κανένας δεν τους εμποδίζει να βάλουν και καλύτερα υλικά .

Πέτρος48

Δημοσίευση από -nikos- Τρι Ιαν 19, 2016 5:59 pm

σωστος !!!!  

οταν τα φτιαχναμε εμεις αντι για βοηθεια ακουγαμε και ''κουβεντες''...

ενα + απο μενα Πετρο...

οσο για τους μελοντικους κατασκευαστες μετατροπης εχω να πω οτι ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....

Admin

Δημοσίευση από -nikos- Τετ Ιαν 20, 2016 9:35 pm

εκείνους τους στρόγγυλους μαγνήτες που είχες 
αγοράσει για την ''καρχαριογεννητρια'' τους εχεις ακομη ??

Admin

Δημοσίευση από Πέτρος48 Τετ Ιαν 20, 2016 9:51 pm

Μάλλον για "σαρδελογεννήτρια" το πήγαινα χα χα χα!
Τώρα ξέμεινα από μαγνήτες , αλλά μάλλον θα χαλάσω και πάλι όσα μοτέρ ήταν "βαρέων βαρών" και άσχετα για την υπόθεση . Για να φτιάξω εις διπλούν από το ένα μοτέρ σε 2 .

Τώρα πλέον γυρίζει το ενδιαφέρον μου στα πτερύγια , και ο μεγάλος καημός μου είναι τα παρακάτω + βελτιώσεις με φρενάρισμα , αυτά μέχρι το καλοκαίρι.
https://www.youtube.com/watch?v=WeltXli55fo

Πέτρος48

Δημοσίευση από ΛΥΚΟΝΙ Τετ Ιαν 20, 2016 10:27 pm

Γεια σας κ παλι!!!
ειμαι στην φαση που προσπαθω να τοποθετισω το συρμα στον στατη.
Βρε παιδια πως γινετε να χωρεσει συρμα 0.50 με 50 σπειρες 
βλεπω κ τις φωτο του νικου κ απορω πως γινετε
να σημειωσω οτι στα αυλακια εβαλα ενα πλαστικο που μου δωσανε γι'αυτην την δουλεια
ΑΑΑ!!!τελικα τον ροτορα θα τον κανω σαν του νικου.

ΛΥΚΟΝΙ

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2015

Δημοσίευση από Πέτρος48 Τετ Ιαν 20, 2016 11:52 pm

Μετά από έναν αριθμό σπειρών καλό θα ήταν να τα πατώνεις τα σύρματα . έχω ένα αυτοσχέδιο εργαλείο για αυτήν την δουλειά 
Φαντάσου ότι έχεις ένα κατσαβίδι .... στο κατσαβίδι (στην μύτη μπροστά) κολλάς (με ηλεκτροκόλληση) μια κάθετη λαμαρίνα που αυτή μπορεί να χωρέσει στην σχισμή από τα κανάλια του στάτη. Αλλά επειδή αυτή η λαμαρίνα που πατάει τα καλώδια είναι κάπως αιχμηρή στο κάτω μέρος της λαμαρίνας κάνεις ένα μικρό πατουράκι σαν "ταφ" (αυτό το πατουράκι το έκανα με οξυγόνο και με κόλληση μπρούντζου και αργότερα το έκανα επίπεδο "ταφ" για να μην σκίζει ή πληγώνει την περιέλιξη . Δεν νομίζω να υπάρχει αυτό το εργαλείο στο εμπόριο αλλά όλα είναι πατέντες . 
Προσοχή ! με αυτό το εργαλείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πατάμε αβέρτα τα σύρματα όπως είναι . αλλά έχουμε φροντίσει να βάλουμε και το επάνω πλαστικό φύλλο που τα καπακώνει , για να μην πληγωθούν τα σύρματα .

να σημειωσω οτι στα αυλακια εβαλα ενα πλαστικο που μου δωσανε γι'αυτην την δουλεια

Υπάρχουν και διάφορα πάχη. Άλλο πάχος βάζουν στα μεγάλα και άλλο πάχος στα μικρά μοτέρ .. αυτό που βάζω εγώ σε μέτρηση με παχύμετρο είναι 0,20 του χιλιοστού.

Μπορεί το συγκεκριμένο μοτέρ που έχεις να έχει μικρό βάθος καναλιού και να το έχεις φτάσει ήδη οριακά . 
Στείλε φωτό , και αν δεν μπορείς να το στείλεις σε μένα με email

Πέτρος48

Δημοσίευση από Πέτρος48 Δευ Φεβ 01, 2016 5:27 pm

Μια φορά άνοιξα τέτοια , τα ίδια τράβηξα και εγώ , μέχρι να καταλάβω ότι μόνο το ένα κομμάτι από τα 2 βγαίνει . Το άλλο κομμάτι ήταν φιξ . Δηλαδή το κομμάτι που δεν έβγαινε είχε αυλακιά και μέσα στον άξονα ! . Ενώ το άλλο κομμάτι ήταν απλά για να βγει από την φρεζοτή μεριά του άξονα. και εκείνο το κομμάτι βγαίνει σχετικά πιο εύκολα ίσως και με εξολκέα. το άλλο κομμάτι που δεν βγαίνει δεν υπάρχει λόγος να το βγάλεις.

Πέτρος48

Δημοσίευση από -nikos- Δευ Φεβ 01, 2016 7:53 pm

ΛΥΚΟΝΙ έγραψε:ααα...να πω οτι δεν χρειαστηκα τορνο για χωρεσουνε οι μαγνητες 
το εφαγα εσωτερικα με τον τροχο
 γλιτωσα τα λεφτα του τορνου

στην φωτο με την βαριοπουλα αν παρατηρησεις εχω ενα κοματακι σαν βιδα τρυπια... αυτο 
το ειχα βαλει για να μην βαραω κατευθηαν τον αξωνα,,, 

μετα ειχα φτιαξει και αυτη την βαση =

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 048310

ετσι βγενει χωρις να στραβωσει κατι...

εφωσον στραβωσε ο αξωνας δεν πειραζει,,, θα παρεις μια ντιζα και θα την κανεις στον τορνο αξωνα με παξιμαδια

οπως φωτο =

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 0492o10

ετσι τον τορνο δεν τον γλιτώνεις..

Admin

Δημοσίευση από Πέτρος48 Δευ Φεβ 01, 2016 8:29 pm

Βίντεο επί του θέματος και η σχετική απόδοση στο 2ο βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=MPY2JKwDNfY

https://www.youtube.com/watch?v=3qjBYgO8lhc

Πέτρος48

Δημοσίευση από nickbillzoes Παρ Ιουν 03, 2016 1:45 am

-nikos- έγραψε:Παναγιώτη καλώς ηρθες στο φορουμ μας  ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 3689752291 

για να επανατυλιξω τον στατορα χρησιμοποιησα 0,5 πηνιοσυρμα 
και τα 
τα πηνια τα κατασκευασα τυλιγωντας τα πανω σε μια παλια φυσιγκα σιλικονης διοτι η διαμετρος του κυκλου της 
τεριαζει ακριβως με την επιθημητη διασταση των πηνιων

σχετικη φωτο=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Iiiiii97

η τεχνικη περιελιξης στην φυσιγγα ειναι απλη...
τιλιγουμε 80 σπειρες και απομονονοντας το πηνιακι με δεματικο τιλιγουμε αλλες 80 σπειρες
και μετα αλλες 80....και παει λεγοντας μεχρι να φτιαξουμε μια φαση.
μετα φτιαχνουμε αλλες δυο φασεις με τον ιδιο τροπο.

μετα οπως βλεπεις στην φωτογραφια 
βαζουμε τα πηνια ανα τρεις πυρηνες προκιμενου να τοποθετησουμε και τις αλλες δυο φασεις 
μιας και προκιτε για την πρωτη απο τις τρεις.

ο αριθμος των σπειρων που θα βαλουμε θα εξαρτηθει απο την χωρητικοτητα των κενων του στατορα 
που οπως βλεπεις στην φωτο 
πρεπει να χωρέσει δυο πηνια,, στον στατορα που εχεις θα χωρέσουν 80 σπειρες σε καθε πηνιο δηλ.= 160 πηνιοσυρματα..

το καθε πηνιο θα τοποθετηθει σε αντιθετη φορά απο το προηγουμενο 
οπως στην φωτο που σου παραθετω εδω=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Unti10

ο αριθμος των πηνιων θα ειναι οσα και τα δοντια του ροτορα.

η τελικη οψη θα φενεται καπως ετσι=

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Iiiiii55

αφου φτιαξεις τις τρεις φασεις τοτε θα τις συνδεσεις σε συνδεσμολογια αστερα 

για τον τροπο συνδεσης αν εχεις απορειες εδω ειμαστε. afroαλησπέρα!
Καλησπέρα, 
 έχω διαβάσει αρκετά στη σελίδα σας για τη μετατροπη και έχω ήδη πέσει με τα μούτρα στην κατασκευή! Σήμερα έβγαλα το χοντρο σύρμα που είχε ο στάτορας και είδα ότι δεν ήταν περασμένο στη μορφή που λέτε (σε δεσμίδες των 80 σπειρών)  αλλά ήταν ένα προς ένα τα δόντια περασμένα με το σύρμα, ανα τρία και με αντιθετο πέρασμα της επόμενης σπείρας. Αν το κάνω έτσι ενδέχεται να έχω μεγαλύτερη απόδοση? Είτε από πιο χαμηλές στροφές είτε περισσότερα αμπερ στις ίδιες στροφές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

nickbillzoes

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2016

Δημοσίευση από Πέτρος48 Παρ Ιουν 03, 2016 9:08 am

Εδώ έχουμε πληροφορίες 
http://cdn.intechopen.com/pdfs/38166/intech-power_electronic_solutions_to_improve_the_performance_of_lundell_automotive_alternators.pdf
Στην σελίδα 183 με κάποιον πίνακα αποδόσεων και στην σελίδα 184 με 2 τρόπους περιέλιξης .
Εγώ κάνω την 1η περιέλιξη της σελίδας 184 ενώ ο Νίκος κάνει την 2η περιέλιξη της σελίδας 184.
Πέρα από τα παραπάνω όμως κάνω και ακόμη μια παραλλαγή (για τον στενάχωρο λόγω ότι αυτά τα μοτέρ θέλουν πολλές στροφές έτσι κι αλλιώς ) .
Η επιπλέον παραλλαγή που έκανα πάνω στο 1ο σχέδιο της σελίδας 184 . Είναι ότι σε αυτό το σχέδιο έχει περάσει ανά 4ο κανάλι την διαμόρφωση του σύρματος και στην ολοκλήρωση περνάει 3 φάσεις . (3 ξεχωριστά τυλίγματα )
Εγώ απλά τα περνάω ανά 2ο κανάλι και το ολοκληρώνω σε 2 φάσεις (αντί 3 φασικού) . Και αυτό το έκανα με την λογική ότι με αυτόν τον τρόπο οι στροφές που απαιτούνται για μια σχετική απόδοση είναι λιγότερες . ίσως φταίει και ότι όταν το κάνεις "διφασικό" αναγκάζεσαι αυτονόητα να βάλεις περισσότερους μαγνήτες λόγω αύξησης πόλων στάτη και αυτό αυξάνει κατά κάποιον τρόπο τις "στροφές" με πλασματικό τρόπο.

Πέτρος48

Δημοσίευση από Πέτρος48 Δευ Ιουν 06, 2016 8:12 am

μέσα στο αυλάκι, χωράνε μέχρι 100 στο σύνολο.

Άρα έβαλες περίπου 0,50 διάμετρος σύρματος και καλά έκανες .
Εφόσον όμως στο αρχικό πείραμα για το πόσες σπείρες χωράει στο ένα αυλάκι είδες ότι χωράει μάξιμουμ 100 σπείρες θα έπρεπε το κάθε πηνίο να το αφήσεις στις 50 σπείρες για να μπορέσει να μπει στο ίδιο αυλάκι το άλλο πηνίο που θα είναι επίσης 50 σπείρες . 
Για την ακρίβεια εγώ θα έβαζα ακόμα πιο λίγες π.χ. 45 επειδή βάζοντας και την 2η και 3η φάση θα δυσκολευτείς περισσότερο καθώς θα στενεύουν οι χώροι . (άσχετο .. έβαλες πρεσπάν ? χαρτόνι ? προτού περάσεις τα πηνία για να τα προστατεύει?) 

Όσο για τον μαγνήτη που σκοπεύεις να βάλεις αν ο άξονας του μοτέρ είναι π.χ. 20 χιλιοστά , τότε η διάμετρος 16 χιλιοστά όπως αναφέρει είναι ένα πρόβλημα , καθώς θα πρέπει να τον στενέψεις ,αλλά και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το σταθεροποιήσεις με ασφάλεια .
Νομίζω σε τέτοια θέματα είναι και καλύτερος αρμόδιος ο Νίκος να σου εξηγήσει , καθώς εγώ δεν ασχολήθηκα με τέτοιου είδους διαφορετική κατασκευή.

Το αν κάποιοι μπόρεσαν να χωρέσουν και 80 σπείρες , έχει να κάνει με τον κάθε δυναμό που είναι διαφορετικός ο ένας από τον άλλον, στην χωρητικότητα του χώρου και του βάθους του κάθε καναλιού . Για να χωρέσεις περισσότερες σπείρες θα έπρεπε να βρεις τον αντίστοιχου μεγέθους δυναμό.

Πέτρος48

Δημοσίευση από nickbillzoes Δευ Ιουν 06, 2016 11:45 am

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικα εκανα περιελιξη με δεσμίδες των 48 σπειρών. Το στατορα τον περασα χθες ένα χερι υγρο πολυεστέρα για μονωση. Λεω να δοκιμάσω να δω τι απόδοση θα έχω και βλέπουμε

nickbillzoes

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/04/2016

Δημοσίευση από Talon Τρι Ιουλ 26, 2016 1:21 pm

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ FORUM ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΩ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΜΟ ΑΠΟ NISSAN NAVARA ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΩ. ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΝΑ ΞΕΠΡΕΣΑΡΩ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΞΩΛΚΕΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΖΟΡΙΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΜΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΡΟΤΟΡΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;;;
Talon
Talon

Αριθμός μηνυμάτων : 177
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2016

Δημοσίευση από -nikos- Τρι Ιουλ 26, 2016 1:34 pm

οι μυτες δεν πειραζει να ''στουμποσουν'' λιγο...

αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να μην ''κεφαλωσει'' ο αξωνας και δεν 
μπενει μετα το ρουλεμαν.

πρεπει να υπαρχει καποιο μεταλικο κομματι αναμεσα στο σφυρι και στον αξωνα.

Admin

Δημοσίευση από Talon Τρι Ιουλ 26, 2016 1:39 pm

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΙΚΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ
Talon
Talon

Δημοσίευση από -nikos- Τρι Ιουλ 26, 2016 1:42 pm

καλως ηρθες στο φορουμ  ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 3689752291

υγ. και εγω μεχρι πριν 8 χρονια κουφώματα και ντουλαπια κουζινας εφτιαχνα...

Admin

Δημοσίευση από Talon Τετ Ιουλ 27, 2016 9:35 pm

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΓΙΆΥΤΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΙΚ. ΑΦΟΥ ΕΣΠΑΣΑ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΑΠΟ 2 ΕΞΩΛΚΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΞΕΠΡΕΣΑΡΩ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ 

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 777110832
Talon
Talon

Δημοσίευση από Talon Τετ Ιουλ 27, 2016 11:19 pm

ΔΥΝΑΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για ανεμογεννήτρια  - Σελίδα 6 Jl3y1w[/img]
Talon
Talon

Σελίδα 6 από 23 Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης