Nano(!) ενισχυτής με λυχνίες 6H16B -- SE 2x100mWatt
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Nano(!) ενισχυτής με λυχνίες 6H16B -- SE 2x100mWatt
Τελευταία τα πολλά watt (βλέπε 2…) μου είχαν πέσει βαριά και καθώς έψαχνα αποκλειστικά φθηνές ρώσικες λάμπες για δοκιμές έπεσα επάνω στις 6H16B. Είναι σούπερ μινιατούρες (περίπου 35mm ύψος Χ Φ10mm) διπλοτρίοδες, με μέγιστη ανοδική απώλεια τα 0.9W ανά τρίοδο, και σχετικά αντίστοιχες των 6021.
Μετά θυμήθηκα και την διαφήμιση της ZVEX amps πουλέει πως φτιάχνει τον μικρότερο ενισχυτή με λυχνίες στον κόσμο και είπα εεεε, αυτόπαραπάει! Μάλιστα ούτε “all tube”είναι ο δικός τους, ούτε και έχει την τροφοδοσία στο ίδιο σασί, και σίγουρα δενθα είναι γραμμική. Λέω καλά, από ήχο δεν ξέρω τι θα κάνω, αλλά από μέγεθοςσίγουρα θα τους περάσω σαν ολοκληρωμένη κατασκευή. Και ούτε θα κλέψω εγώσαν αυτούς που μου παίρνουν ένα κουτί από πετάλι έτοιμο και τα κοτσάρουν όλα επάνωκαι θέλουν και 7 εκατοντάδες δολάρια. Άντε ρε, πέρνα έξω! που έλεγε και κάποιος.
Πάω στον Αντωνιάδη και παίρνω για 20 ευρώ τους 3μετασχηματιστές (τον έχω πήξει στις ψείρες, να είναι καλά ο άνθρωπος) και τουςβάζω κάτω να δω τι θα φτιάξω που θα έμπαινε στο δυνατόν μικρότερο κουτί.Βασικός στόχος ήταν το μέγεθος και όχι κανένα περίεργο σχέδιο.
Τι είναι αυτό που εκμεταλλεύεται καλύτερα τον “χώρο”? Οκύβος, το παραλληλόγραμμο κτλ. Τα έβαλα όλα κάτω και μου βγήκε αυτό. (Ούτε εργολάβος της συμφοράς να ήμουν, έτσι γεμίσαμε και πολυκατοικίες-κουτιά…)
Το κύκλωμα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι το πολύπλοκο, με ότι είχα έκανα κάτι που να παίζει. Και δεν παίζει και άσχημα μπορώ να πω. Ωστόσο η θέση των μετασχηματιστών και η θωράκιση (γαλβανιζέ λαμαρίνα 0.8mm x3 φορές) είναι προσεκτικά επιλεγμένες. Το κουτί πάλι, αν και δεν του φαίνεται, ήταν το πρώτο που με έκανε αρκετές φορές να είμαι έτοιμος να το παρατήσω. Ούτε εργαλεία σοβαρά, ούτε τίποτα και το ένα -δεν είναι υπερβολή- χιλιοστό μερικές φορές να παίζει ρόλο.
Όλες οι πλευρές είναι από κόντρα πλακέ 4mm. Περιμετρικά το καρουδάκι είναι από τραπεζομάντιλο Praktiker, και ενώ εμπρός και πίσω αρχικά η σκέψη ήταν να βαφεί το ξύλο κρεμ αφού στοκαριστεί, τελικά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα (θέλω βελτίωση στο στοκάρισμα) και έτσι βρήκα ένα κομμάτι μαύρο ύφασμα (η φούστα της χήρας) και έντυσα τις δύο όψεις. Μπόρνες, φις κτλ είναι βυθισμένα και στερεωμένα στο αλουμίνιο εσωτερικά της πίσω πλευράς. Εμπρός έχει ανοξείδωτη μεταλλική σήτα.
Όταν όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά με ανοιχτό το κουτί τότεήρθε η ώρα και για το τελικό τεστ. Φοβόμουν μην πάρει φωτιά στην κυριολεξίαεκεί μέσα, με τις λαμπίτσες εντός, και τον μετασχηματιστή σχεδόν να ακουμπά στο“ταβάνι”. Μετά από μία ώρα τοποτενσιόμετρο (και όλα τα υπόλοιπα προφανώς) είχε ανεβάσει αρκετή θερμοκρασία.Όμως έπαιξε τελικά 9 συνεχόμενες ώρες με 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία καιτίποτα το άσχημο δεν συνέβη οπότε ηρέμησα.
Διαστάσεις 135x85x75mm (ΜxΠxΥ) συν το κουμπί που προεξέχει. Βάρος 950gr.
Προτεινόμενη χρήση:
Αν θες να σε παίρνει ο ύπνος με τον ήχο της λάμπας χωρίς να κλαίς για τα ευρώ που χάνονται, μπορείς να τον έχεις πάνω από το κρεβάτι σου και να σε νανουρίζει γλυκά. Και τo πρωί που θα ξυπνήσεις θα σου πει μια “ζεστή”καλημέρα.
Πάντως καλού-κακού εγώ έχω την πυροσβεστική κοντά…
Α! να θυμηθώ να μηνύσω τους ZVEX να αλλάξουντην διαφήμισή τους.
Άντε και εις λιγότερα (mW)
Χρήστος- Αριθμός μηνυμάτων : 235
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2013
Απ: Nano(!) ενισχυτής με λυχνίες 6H16B -- SE 2x100mWatt
φοβερη λεπτομερια !!!!!
το φις απο υπολογιστη αντι για ενα απλο καλώδιο....
οι εσοχές στην πισω πλευρα...
η επένδυση...
ολα ειναι προσεγμένα σε απολυτη ισορροπια σαν ενα εργο τεχνης [αυτο ειναι] παρα σαν μια ηλεκτρονικη κατασκευη.
και η λεπτομερια που γουστάρω - βασεις ολοκληρωμενων για βασεις των λυχνιων...
το φις απο υπολογιστη αντι για ενα απλο καλώδιο....
οι εσοχές στην πισω πλευρα...
η επένδυση...
ολα ειναι προσεγμένα σε απολυτη ισορροπια σαν ενα εργο τεχνης [αυτο ειναι] παρα σαν μια ηλεκτρονικη κατασκευη.
και η λεπτομερια που γουστάρω - βασεις ολοκληρωμενων για βασεις των λυχνιων...
Ευχαριστώ. Οι βάσεις ολοκληρωμένων είναι must εκτός και αν δουλεύουν τέτοια πράγματα σε πύραυλο και όχι στο ράφι.
Μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί και εκεί μέσα είναι ακόμη δύσκολο να τις αλλάξεις αν χρειαστεί είναι μιά δεύτερη βάση που έχει την λαμπίτσα και μετά αυτή την κουμπώνεις επάνω στην άλλη στο κύκλωμα εύκολα ειδικά όταν κάνεις δοκιμές.
Εγώ δεν είχα ύψος όμως, και δεν ξέρω όταν το πράμα ζεσταίνεται πολύ και με τον καιρό αν μπορεί να λασκάρει κάπως όταν έχουμε 2 βάσεις.
Μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί και εκεί μέσα είναι ακόμη δύσκολο να τις αλλάξεις αν χρειαστεί είναι μιά δεύτερη βάση που έχει την λαμπίτσα και μετά αυτή την κουμπώνεις επάνω στην άλλη στο κύκλωμα εύκολα ειδικά όταν κάνεις δοκιμές.
Εγώ δεν είχα ύψος όμως, και δεν ξέρω όταν το πράμα ζεσταίνεται πολύ και με τον καιρό αν μπορεί να λασκάρει κάπως όταν έχουμε 2 βάσεις.
Αχαχαχαχαχα, γουστάρω! Έφαγα την πρώτη αρνητική μου ψήφο!
Καλά, ο ZVEX amps μήπως έχει αντιπρόσωπο εδώ? Τεράστιο δύκτιο πωλήσεων. Μπάβο!
Καλά, ο ZVEX amps μήπως έχει αντιπρόσωπο εδώ? Τεράστιο δύκτιο πωλήσεων. Μπάβο!
μπα... μαλον καποιος δεν καταλαβε τι κουμπι να πατησει,,,,,
αλλωστε εχω απενεργοποιησει την αρνητική ψηφο απο την αφαίρεση φήμης....
[ακομα το ψαχνω πως να απενεργοποιησω και το πλην...]
αλλωστε εχω απενεργοποιησει την αρνητική ψηφο απο την αφαίρεση φήμης....
[ακομα το ψαχνω πως να απενεργοποιησω και το πλην...]
Nαι, ίσως. Αλλά μου χαλάει την πλάκα έτσι...
Τώρα να σου πω πάντως νομίζω αφού έχει συν, θα πρέπει και το πλην να δουλεύει κανονικά.
Έτσι το φιλοσοφώ εγώ.
Τώρα να σου πω πάντως νομίζω αφού έχει συν, θα πρέπει και το πλην να δουλεύει κανονικά.
Έτσι το φιλοσοφώ εγώ.
παρε ενα πλην τοτε να φχαριστηθεις.....χαχαχαχα
Ζούπερ το κοκκινάκι! ευχαριστώ αλλά ήρθες δεύτερος...
Γεια σας. Με λενε Γιαννη και ειμαι καινουργιος
Ειναι ευκολο να ξαναμπουν οι φωτο και αν υπαρχει το σχεδιο
Ευχαριστω πολυ
Ειναι ευκολο να ξαναμπουν οι φωτο και αν υπαρχει το σχεδιο
Ευχαριστω πολυ
KABLAS- Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2017
Γεια σου Γιαννη,
οι φωτο ανεβενουν σε δωρεαν σαιτ και το καθε μελος εχει τον δικο του λογαριασμο εκει.
οπως πχ το = Servimg.com - Free image hosting service
https://servimg.com/view/19617589/4
αν καποιο μελος κλεισει τον λογαριασμο του εκει ή διαγραψει τις φωτο του εκει τοτε οι φωτο χανονται απο την κοινη θεα και φυσικα απο οπου τις εχει ανεβασει.
μπορεις να γραψεις προσωπικό μήνυμα στον Χρηστο και να του ζητήσεις τις φωτο.
Θα μπορουσα να σου δωσω και το τηλεφωνο του αλλα πιθανων να μην θελει να τον ενοχλησουν, το τηλεφωνο του αλλωστε εχει και προσωπικές πληροφορίες οπως το ονοματεπωνυμο Χρηστος Τ. πχ.
οι φωτο ανεβενουν σε δωρεαν σαιτ και το καθε μελος εχει τον δικο του λογαριασμο εκει.
οπως πχ το = Servimg.com - Free image hosting service
https://servimg.com/view/19617589/4
αν καποιο μελος κλεισει τον λογαριασμο του εκει ή διαγραψει τις φωτο του εκει τοτε οι φωτο χανονται απο την κοινη θεα και φυσικα απο οπου τις εχει ανεβασει.
μπορεις να γραψεις προσωπικό μήνυμα στον Χρηστο και να του ζητήσεις τις φωτο.
Θα μπορουσα να σου δωσω και το τηλεφωνο του αλλα πιθανων να μην θελει να τον ενοχλησουν, το τηλεφωνο του αλλωστε εχει και προσωπικές πληροφορίες οπως το ονοματεπωνυμο Χρηστος Τ. πχ.
KABLAS- Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2017
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης