ΠΡΕΣΑΚΙ ΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΓΡΥΛΟ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Απ: ΠΡΕΣΑΚΙ ΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΓΡΥΛΟ
Πολυ επαγγελματικο εργαλειο !!!!
υγ. και η μουσικη στο βιντεο πολυ ερωτικη θα ελεγα...
ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ''ΕΡΩΤΙΚΗ'' ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...-nikos έγραψε:
Talon- Αριθμός μηνυμάτων : 177
Ημερομηνία εγγραφής : 22/07/2016
ΝΙΚΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΕΣΑΚΙ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ 5Τ ΓΡΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 8Τ Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
σημερα βρηκα λιγο χρονο και,,,, ηταν αρκετα εύκολο [μεχρι στιγμης]
1,5 ωρα μου πηρε....
τα σιδερα ειναι απο παλια ξυλουργικη πρεσσα... ηταν η μοιρα τους
να ξαναγινουν πρεσσα ..
η αποσταση ειναι 55 cm απο πανω εως κατω.
σκευτομαι να βαλω την μπουκαλα απο κατω και να ξεπρεσαρω απο πανω.
εχω δει και κατι τυπους που φτιαξαν τον γρυλο να δουλευει αναποδα
βιντεο=https://www.youtube.com/watch?v=bIQ437nbnwQ
βαζει ενα εξτρα δοχειακι λαδιου πιο ψηλά απο την μπουκαλα ωστε να ''πιανει'' λαδια και αναποδα...
ειναι εξισου καλη ιδεα, διοτι δεν πιανει πολυ χωρο.
για γρυλο-μπουκαλα σκευτομαι να βρω κατι στους 15+ τονους... μια φορά το φτιαχνεις ενα εργαλειο,, ας γινει σωστο.
1,5 ωρα μου πηρε....
τα σιδερα ειναι απο παλια ξυλουργικη πρεσσα... ηταν η μοιρα τους
να ξαναγινουν πρεσσα ..
η αποσταση ειναι 55 cm απο πανω εως κατω.
σκευτομαι να βαλω την μπουκαλα απο κατω και να ξεπρεσαρω απο πανω.
εχω δει και κατι τυπους που φτιαξαν τον γρυλο να δουλευει αναποδα
βιντεο=https://www.youtube.com/watch?v=bIQ437nbnwQ
βαζει ενα εξτρα δοχειακι λαδιου πιο ψηλά απο την μπουκαλα ωστε να ''πιανει'' λαδια και αναποδα...
ειναι εξισου καλη ιδεα, διοτι δεν πιανει πολυ χωρο.
για γρυλο-μπουκαλα σκευτομαι να βρω κατι στους 15+ τονους... μια φορά το φτιαχνεις ενα εργαλειο,, ας γινει σωστο.
-nikos- έγραψε:
Μολις παρηγγηλα 20τονους γρυλο.....
τελικα αποφασισα να μην τον βαλω απο πανω,, θα τον βαλω απο κατω [να πρεσσαρει προς τα πανω] και θα του
φτιαξω κινητη βαση ωστε να μπορω να πρεσσαρω και στην ακρη οπου εχει πιο μεγαλη δυναμη η κατασκευη.
τα ΗΤΑ θα τα ενώσω μεταξυ τους οπως τα εχεις κανει εσυ [σωστοοος] με διαστηματα μεταξυ τους , αυτο θα αναβασει την δυναμη σε θεμα στρεβλωσης επισεις.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΥΛΟ+ΒΑΣΗ+ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ (ΞΕ)ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ;;;
ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΟ ΕΝΤΑΞΕΙ
ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΡΕΣΑΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ 600ΧΙΛ......
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΥΛΟ+ΒΑΣΗ+ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ (ΞΕ)ΠΡΕΣΑΡΙΣΜΑ;;;
ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΟ ΕΝΤΑΞΕΙ
ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΡΕΣΑΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ 600ΧΙΛ......
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
μεχρι στιγμης μονο ''τσιμπλαρισμενο'' το εχω το πλαισιο,,δεν εχω ολοκληρωσει τις κολησεις.
θα περιμενω μεχρι να παρω τον γρυλο και μετρησω την καθαρη οφελιμη αποσταση.
εγω θα το χρησιμοποιησω σε ρουλεμαν απο μουαγιε,, μεχρι πάντως να παρω την μπουκαλα [γρυλο] θα περιμενω.
θα περιμενω μεχρι να παρω τον γρυλο και μετρησω την καθαρη οφελιμη αποσταση.
εγω θα το χρησιμοποιησω σε ρουλεμαν απο μουαγιε,, μεχρι πάντως να παρω την μπουκαλα [γρυλο] θα περιμενω.
okyalos- Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ημερομηνία εγγραφής : 28/12/2015
ειναι σιδερα ΗΤΑ
μολις παραλαβω την μπουκαλα [γρυλο] και καταλήξω στις διαστασεις θα περιγραψω αναλυτικα
και το υψος της μπουκαλας-την διαδρομη του εμβολου-το οφελιμο κενο-και διαστασεις του πλαισιου και των υλικων.
μολις παραλαβω την μπουκαλα [γρυλο] και καταλήξω στις διαστασεις θα περιγραψω αναλυτικα
και το υψος της μπουκαλας-την διαδρομη του εμβολου-το οφελιμο κενο-και διαστασεις του πλαισιου και των υλικων.
φωτο=
το υψος του ειναι 24,5cm
και το φαρδος του ειναι 15cm
η διαδρομη του εμβολου ειναι 17cm και στο τελος εχει μια βιδα με 5cm σπειρα
το οφελιμο κενο του τελαρου ειναι 30cm...νομιζω οτι ειναι
υπερ-αρκετο για τις χρησεις μου
ετσι τωρα μπορω να ολοκληρωσω τις κολησεις και να βαψω λιγο την ολη κατασκευη...
ενταξυ,, ειμαι φαν της σκουριας αλλα βαμενο θα δειχνει αλλιως.
φωτο=
το υψος του ειναι 24,5cm
και το φαρδος του ειναι 15cm
η διαδρομη του εμβολου ειναι 17cm και στο τελος εχει μια βιδα με 5cm σπειρα
το οφελιμο κενο του τελαρου ειναι 30cm...νομιζω οτι ειναι
υπερ-αρκετο για τις χρησεις μου
ετσι τωρα μπορω να ολοκληρωσω τις κολησεις και να βαψω λιγο την ολη κατασκευη...
ενταξυ,, ειμαι φαν της σκουριας αλλα βαμενο θα δειχνει αλλιως.
τα δυπλα ΗΤΑ τα συνδεσα μεταξυ τους για μηδενισμο τυχον στρεβλώσεων και μετα προχωρησα στην κατασκευη δυο βαγονιων πανω-κατω για να μπορει η δυναμη να μοιραζεται σε ολη την κατασκευη προσφερωντας την μεγιστη αντισταση...
για το πανω βαγονι βρηκα ενα κομματι ατσαλι 2 εκατοστων παχος που στην συνεχεια το συνδεσα με ενα κοματι ατσαλι 1 εκατοστου για να μπορει να υπαρχει ομοιομορφη κατανομη της πιεσης..
για ''γλυστρα'' τεσσερεις βιδες με φαρδιες ροδελες ηταν οτι χρειαζονταν..
στην μπουκαλα εκανα το ιδιο αλλα με ξυλο [κονταπλακε θαλασσης] διοτι φοβηθηκα οτι η βαση απο χυτοσιδερο δεν θα αντεχε σε καποια στρεβλωση και ισως ραγιζε..
οταν ανοιξα τις τρυπες για την στερεωση του γρυλου στο ξυλινο βαγονι απο τα γρεζια φανηκε οτι δεν ηταν εντελως μαπα το μαντεμι και εχει αρκετη ποσσοτητα σιδηρου μεσα ωστε να αντεχει καποιες στρεβλωσεις αλλα
δεν ηθελα να το ριψοκινδυνευσω ,,,η ξυλινη βαση μπορει να παρει ολες τις στρεβλωσεις μοιραζοντας ικανοποιητικα την δυναμη στην βαση του γρυλου... 20 τονοι ειναι αυτοι,,
η πρεσσα ολοκληροθηκε και με μια σειρα απο διαφορα δαχτιλιδια μπορω πλεων να ξεπρεσσαρω ή να πεσσαρω σχεδον οτιδηποτε, και το πρεσσαρισμα ειναι αυτο που μαλλων θα απασχολησει περισσοτερο αυτο το εργαλειο,, για εργασιες ισιωματος ή διαμορφοσης μεταλλων.
σημερα λογικα θα το βαψω ωστε να αναρτησω φωτο ολοκληρομενου-και-βαμμενου εργαλειου.
για το πανω βαγονι βρηκα ενα κομματι ατσαλι 2 εκατοστων παχος που στην συνεχεια το συνδεσα με ενα κοματι ατσαλι 1 εκατοστου για να μπορει να υπαρχει ομοιομορφη κατανομη της πιεσης..
για ''γλυστρα'' τεσσερεις βιδες με φαρδιες ροδελες ηταν οτι χρειαζονταν..
στην μπουκαλα εκανα το ιδιο αλλα με ξυλο [κονταπλακε θαλασσης] διοτι φοβηθηκα οτι η βαση απο χυτοσιδερο δεν θα αντεχε σε καποια στρεβλωση και ισως ραγιζε..
οταν ανοιξα τις τρυπες για την στερεωση του γρυλου στο ξυλινο βαγονι απο τα γρεζια φανηκε οτι δεν ηταν εντελως μαπα το μαντεμι και εχει αρκετη ποσσοτητα σιδηρου μεσα ωστε να αντεχει καποιες στρεβλωσεις αλλα
δεν ηθελα να το ριψοκινδυνευσω ,,,η ξυλινη βαση μπορει να παρει ολες τις στρεβλωσεις μοιραζοντας ικανοποιητικα την δυναμη στην βαση του γρυλου... 20 τονοι ειναι αυτοι,,
η πρεσσα ολοκληροθηκε και με μια σειρα απο διαφορα δαχτιλιδια μπορω πλεων να ξεπρεσσαρω ή να πεσσαρω σχεδον οτιδηποτε, και το πρεσσαρισμα ειναι αυτο που μαλλων θα απασχολησει περισσοτερο αυτο το εργαλειο,, για εργασιες ισιωματος ή διαμορφοσης μεταλλων.
σημερα λογικα θα το βαψω ωστε να αναρτησω φωτο ολοκληρομενου-και-βαμμενου εργαλειου.
«αν κλείσεις την πόρτα σου σε κάθε πλάνη, στο τέλος θα μείνει απ' έξω και η αλήθεια»
Αρέσει στον χρήστη Papa Kostas
καλοδούλευτο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης